Salı , 16 Nisan 2024

Yüzyıllık hayal sonunda gerçek oluyor ! B’akın nasıl olacak..





Ermenistan ile Azerbaycan arasında geçtiğimiz yıl yaşanan ve 44 gün süren savaşın ardından Azerbaycan işgal altındaki topraklarını geri alırken, yıllar sonra gelen zafer Türkiye ile Azerbaycan arasında ticaret yolunun da kapısını araladı Azerbaycan, Ermenistan ile imzaladığı anlaşma kapsamında Türkiye sınırında yer alan ve ülkenin geri kalanıyla bağlantısı bulunmayan tek toprağı olan Nahçıvan ile de bir kara koridoru kurulması sözünü aldı.





Bölgenin hem çehresini hem de kaderini değiştirecek kara ve demir yolu anlaşmalarına yönelik son açıklama Ermenistan Başbakanı Paşinyandan geldi Paşinyan, anlaşmanın Ermenistan ve Türkiye ilişkilerini normalleştirmek adına büyük bir adım atılacağını ifade etti.





Türkiye ile Azerbaycan arasında ticari köprü olacak ​Nahçivan koridoru iş dünyasını da heyecanlandırmış durumda Müsiad Konya Şube Başkanı Mehmet Hilmi Kağnıcı, Türkiye’nin Azerbaycan ile ticaretine ilişkin Nahçıvan koridoru açılması durumunda hem Azerbaycan’a hem Azerbaycan üzerinden diğer Kafkas ülkelerine, Türk Cumhuriyetlerine ulaşımımız kolaylaşacak. Bu da çok daha rahat ticaret yapabilmemizi sağlayacaktır dedi Açılacak olan bu çok stratejik Koridor vatana millete hayırlı olsun.

Sonraki Haber

Emekliler dikkat! Yargıtay’dan önemli karar

Emekliler dikkat! Yargıtay’dan önemli karar Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, kredi borcunu emekli maaşı ile ödemeyi …