Çarşamba , 24 Nisan 2024

Zamlı emekli maaşlarının yatacağı tarih netleşti! 2022 SSK ve Bağ-kur Temmuz zamlı emekli maaşları ödeme takvimi!





Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi tarafından büyük bir heyecanla beklenen zamlı emekli maaşlarının ödeneceği tarih netleşti. 4 Temmuz günü açıklanan enflasyon rakamları ile memur ve emekli zammı oranı da belli oldu. En düşük emekli maaşının 3500 TL’ye çıkarıldığı açıklanırken milyonaların gözü “Zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak?” sorusuna çevrildi. İşte, 4A,4B,4C zamlı emekli maaşlarının yatacağı tarih ve ödeme takvimi…





MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR OLDU?
Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla emekli ve memur maaş zamları belli oldu. TÜİK haziranda aylık enflasyonun yüzde 4.95 olduğunu açıkladı.





Böylece enflasyon farkıyla, SSK ve BAĞ–KUR emekli aylıkları yüzde 42.35, memur ve emekli memur aylıkları yüzde 41.69 oranında artacağı kesinleşti. Buna göre en düşük emekli maaşı 3.500 TL olarak belirlendi.
ZAMLI MEMUR MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?





Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Memurların Temmuz ayı bayram maaşlarının Kurban Bayramı öncesinde zamlı haliyle ödeneceğini ifade etmek istiyorum. Yaşlı ve engelli bakım projemizi milli programa dönüştürmektir. Yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın ev temizliğinden kişisel bakıma kadar tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız. Yaşlı ve engelli aylıkları da bayram öncesi ödenecektir.” dedi.

Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …