Cuma , 26 Nisan 2024

Zincir marketlerin rekabeti ihlal sayılan Whatsapp yazışmaları ortaya çıktı yüzde 30 süper zam yaptık abi





Rekabet Kurulu, yürütülen soruşturmada, zincir marketlerin sözlü savunmalarını dinledi. Kurul, rekabet ihlali sayılan yazışmaları firma yöneticilerinin önüne koydu. Yazar Fuat Uğur söz konusu belgeleri savunmanın notlarını paylaştı.

20 perakende ve market zinciri firma ile üretici şirketler hakkında yürütülen, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkındaki Kanun’un 4. Maddesine muhalefetten yürütülen soruşturma sonuçlandı.





Muhatap firmalar 6-7 Aralık tarihlerinde savunmalarını yaptılar. Firmalardan bazıları Rekabet Kurumu’nun kendilerine ilettiği belgelere ve WhatsApp yazışmalarına savunmalarında yer verdiler. Rekabet Kurumu savunmaları açık hale getirdi ve online yayınladı.

Savunma halka açık yapıldı
Önceki gün ve dün, 20 firmadan bazılarının savunmalarını dinleme imkanı bulan tv100 yazarı Fuat Uğur, suçlamalara konu olan marketlerin kendi aralarındaki Whatsapp yazışmalarını yazısına taşıdı.




Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …