Pazar , 19 Mayıs 2024

11 AVRUPA ÜLKESİ AŞININ KULLANIMINI DURDURDU






İrlanda Tıbbi Başhekim Yardımcısı Dr. Ronan Glynn ise yaptığı açıklamada, “AstraZeneca’nın Kovid-19 a/şısı ile ka/n pıhtılaşması arasında herhangi bir bağlantı olduğu sonucuna varılmadı. Ancak, Ulusal Bağışıklama Danışma Komitesi İrlanda’daki AstraZeneca a/şılama programının geçici olarak durdurulmasını tavsiye etti” dedi.




BİRLEŞİK KRALLIK’TA 11 MİLYONDAN FAZLA KİŞİYE UYGULANDI
Birleşik Krallık İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Dairesi (MHRA) tarafından yapılan açıklamada, a/şının İrlanda’da a/skıya alınması konusunda “raporları yakından incelediğini” aktarılarak, “Ka/n pıhtılarının doğal olarak oluşabildiği ancak a/şı ile gelişmelerinin nadir olduğu” ifade edildi. MHRA ayrıca, şu ana kadar Birleşik Krallık’ta 11 milyondan fazla kişiye AstraZeneca a/şısı uygulandığını ifade etti.İrlanda’da ise bugüne kadar verilen tüm dozların yaklaşık yüzde 20’sinin AstraZeneca a/şısı olduğu ve 110 binden fazla kişiye uygulandığı belirtildi.




KA/N PIHTILAŞMASI İLE A/ŞI ARASINA BAĞLANTI YOK
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) a/şı ile ka/n pıhtılaşması geliştirme riski arasında bir bağlantı olmadığını belirtmiş, ülkelerin ka/n pıhtılaşmasına neden olduğu korkusuyla a/şıyı kullanmayı bırakmaması gerektiğini ifade etmişti.
Öte yandan şu ana kadar Avusturya, İtalya, Bulgaristan, Romanya, Estonya, Litvanya, Lüksemburg, Letonya, Norveç ve İzlanda AstraZeneca a/şısının kullanımını a/skıya aldı.



Sonraki Haber

Van’da askeri araç devrildi: 6’sı ağır 11 asker yaralı

Van’ın Başkale ilçesinde askeri aracın devrildiği kazada 11 asker yaralandı. Van’da Başkale’ye 60 kilometre uzaklıktaki …