Pazar , 19 Mayıs 2024

12 SAAT İÇİNDE FENALAŞTI 6 GÜN SONRA HAYATINI KAYBETTİ





GİZLİ KATİL: SEPSİS
Doktorlar 13 yaşındaki kız çocuğunun, vücutta gelişen ağır enfeksiyon sonucunda bağışıklık sisteminin verdiği yoğun tepki olarak tanımlanan sepsis’e yakalandığını belirtti. Lauren hemen tedavi altına alınsa da 6 gün sonra yaşam mücadelesini kaybetti.





Kalbi kırık anne ve baba kızlarının ölümü sonrası ‘gizli katil’ olarak anılan hastalığa karşı farkındalık yaratmak için harekete geçti. Sepsis araştırmalarına para bağışlamak için kampanya başlatan aile, insanları hastalığın belirtilerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.





HER SAAT BAŞI 5 KİŞİ ENFEKSİYONDAN ÖLÜYOR
İngiliz Sun gazetesinde yer alan habere göre, Birleşik Krallık’ta her saat beş kişi enfeksiyondan ölüyor ve bu da hastalığı bağırsak, meme ve pankreas kanserinin toplamından daha büyük bir tehdit haline getiriyor.
Dünya genelinde de her yıl 50 milyon civarında sepsis vakası görülürken bunların yaklaşık 11 milyonu hayatını kaybediyor.





SEPSİS NEDİR?
Doktorların dünya üzerinde en sık görülen hastalıklardan biri olarak tanımladığı sepsis vücutta bir enfeksiyona neden olan bakterilerin kana karışması ile vücuttaki bağışıklık sisteminin bu bakterilere karşı büyük bir savunma tepkisi göstermesi sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır.





Ağır SEPSİS vakalarında tüm vücutta iltihaplanmalar meydana gelir ve ‘septik şok’ adı verilen tablo ortaya çıkabilir. Bu durum tansiyonda ciddi bir düşüşü de beraberinde getirir ve ölümle sonuçlanabilir.




Sonraki Haber

Van’da askeri araç devrildi: 6’sı ağır 11 asker yaralı

Van’ın Başkale ilçesinde askeri aracın devrildiği kazada 11 asker yaralandı. Van’da Başkale’ye 60 kilometre uzaklıktaki …