Cumartesi , 18 Mayıs 2024

3 İLİMİZDE YENİ KORONA KISITLAMALARI






EDİRNE’DE PARK VE ORMANLARA GİRİŞE KI/SITLAMA GETİRİLDİ
Ri/sk haritasına göre “çok yüksek ri/skli” iller arasındaki Edirne’de salgınla mücadele kapsamında bazı bölgelere girişler kısıtladı. Vali Yardımcısı Yusuf Güler başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulunca, yeni te/dbirler uygulamaya alındı. Buna göre, Tunca ve Meriç nehirleri kenarı, Kent ve Tavuk ormanları, Bosnaköy ve NATO Köprüsü civarı, kent merkezindeki parklar kullanıma geçici olarak kapatıldı. Sokağa çıkma kı/sıtlamasının olduğu pazar günleri büyük marketlerin otoparkları kullanım dışı olacak. Kurul kararının açıklanmasının ardından polis ekipleri, adı geçen yerlerdeki vatandaşları bölgeden ayrılmaları yönünde uyardı, bu alanların girişlerine şerit çekti.




AMASYA’DA PAZARLAR VE SPOR SALONLARI KAPATILDI
Ri/sk değerlendirme haritasına göre çok yüksek ri/skli grupta yer alan Amasya’da, hayvan ve bazı semt pazarları ile fi/tness salonlarının kapatılması kararlaştırıldı. İl genelinde sunulan kamu hizmetleri ile kamu yatırımlarının genel değerlendirmesi için yapılan toplantıya katılan Vali Mustafa Masatlı, son açıklanan va/ka haritasında Amasya’nın çok yüksek ri/skli iller arasına girdiğini hatırlattı. Değerlendirmeleri sonucunda vaka artışlarının önüne geçmek için hayvan pazarını, bazı ilçelerdeki semt pazarlarını ve fitness salonlarını geçici olarak kapatma kararı aldıklarını belirten Masatlı, “Hedef nüfusumuzu büyük oranda a/şılayarak Türkiye genelinde ilk sıralarda yer aldık. Sağlık altyapısı anlamında ise hiçbir eksiğimiz bulunmamakta. Gerek normal, gerekse yoğun bakım ya/taklarında doluluk oranlarımız oldukça dü/şük seviyelerde” ifadesini kullandı.



Sonraki Haber

Belediye başkanı hayatını kaybetti

Belediye başkanı hayatını kaybetti Aksaray’ın 1984-1994 yılları arasında CHP’den belediye başkanlığı yapan ve şehre önemli …