Pazartesi , 20 Mayıs 2024

81 ile flaş talimat, ilkokul, ortaokul ve lise…





Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmen duyurdu! 81 ile flaş talimat, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini kapsıyor… Artık…





Milyonlarca öğrenci okula başlamak için gün sayarken Milli Eğitim Bakanlığı flaş kararı duyurdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini kapsıyor. 81 ile yazı ile bildirildi. Detaylar kamuoyu ile paylaşıldı. 6 Eylül tarihinde okullarda yüz yüze eğitim başlıyor. Birçok aile koronavirüs salgının hala devam etmesi nedeni ile endişe yaşıyor.





Milli Eğitim Bakanlığı ailelerin merak ettiği detayları paylaştı. Yüz yüze eğitimin nasıl gerçekleştirileceği belli oldu. Millî Eğitim ve Sağlık Bakanlığı iş birliğinde hazırlanan “Kovid-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi” il millî eğitim müdürlüklerine gönderildi.





Millî Eğitim ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri bir araya gelerek “Kovid-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi”ni hazırladı. İl millî eğitim müdürlüklerine gönderilen rehberde öğretmenler, eğitim personeli, kantin çalışanları ve öğrenci servisi personelinin tam doz aşılarının yapılmış olması önerildi. Rehbere göre, öğrencilerle bir araya gelmesi zorunlu olan aşı olmamış öğretmen ve okul çalışanlarından haftada iki kez PCR testi istenecek. Öğrencilerle aynı ev içerisinde yaşayan kişilerin de tam doz aşılarını yaptırmış olmaları önerilecek. Tüm okullarda öğrenci, öğretmen ve personelin ihtiyacı olması hâlinde kullanabilmeleri için yeterli sayıda maske Millî Eğitim Bakanlığınca temin edilecek.




Sonraki Haber

Herkesi sevindirdi!

Herkesi sevindirdi! Temmuz ayında emeklilerin yüzünün gülmesi bekleniyor. Dul ve yetimlerinde alacağı miktar değişiyor. Sizler …