Pazartesi , 29 Nisan 2024

Hataylı Vatandaş Dolandırıcılara 480 Bin Lirasını Kaptırdı





Hatay’da sahte polisler, üzerine telefon hattı açıldığını ve dolandırıcılık yapıldığını söyleyerek kandırdıkları Mehmet Yaşar ve komşusunu 480 bin lira dolandırdılar.





Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da yaşayan Mehmet Yaşar ve eşi Hatice Yaşar’ı 26 Mayıs’ta telefon dolandırıcıları aradı. Kendisini Polis olarak tanıtan dolandırıcı, Mehmet Yaşar’ın adına 3 tane telefon hattı açıldığını ve bu hatlar üzerinden Dolandırıcılık yapıldığını söyledi. Dolandırıcıların sözüne inanan Yaşar, teminat olarak yatırılması gereken para için bankadan 50 bin liralık kredi çekerek dolandırıcının hesabına yatırdı. Bu sırada komşularına da ulaşan dolandırıcılar, komşularındaki para ve altın dolu çantayı da Mehmet Yaşar’a teslim ettirdi. Komşularının 390 bin lirasını da dolandırıcıların hesabına yatıran Yaşar, toplamda 480 bin lirayı dolandırıcılara kaptırdı.





Sadece emekli maaşı olan Mehmet Yaşar, dolandırıcının kendisine hiç telefonu kapattırmadığını belirterek, “Mayıs ayının 26’sında öğle saatlerinde bir telefon geldi. Telefondaki ‘Ben Hakan Kılıç sizi karakoldan arıyorum’ dedi. ‘Sizin üstünüze 3 tane telefon çıkmış. Bundan dolayı dolandırıcılık olmuş. Bundan sizin haberiniz yok.

Sonraki Haber

6.9’un ardından yine deprem oldu

6.9’un ardından yine deprem oldu Yeryüzünde neler oluyor.. 6.9 Şiddetinde gerçekleşen depremin ardından bir deprem …