Pazartesi , 29 Nisan 2024

Türkiye Katar ile anlaşma sağladı: Savaş uçakları Türkiye’ye geliyor





Türkiye ile Katar arasında yapılan anlaşma kapsamında Rafale savaş uçakları Türkiye’de konuşlanacak. Yunanistan’ın da elinde bulunan Rafale savaş uçakları konusundaki anlaşma bir kazanım olarak görülüyor. Detaylar haberimizde…





Resmi Gazetede geçtiğimiz günlerde yayımlanan bir karar, ülke ve dünya basınında gündem oldu. Yayımlanan karara göre Katar Hava Kuvvetlerine bağlı 36 jet ve 250 askeri personel, Genelkurmay Başkanlığı tarafından belirlenecek Türkiye’deki askeri üslerde konuşlanabilecek. 5 yıl boyunca geçerli olacak olan anlaşmada Yunanistan’ın da elinde bulunan Rafale savaş uçakları da yer alıyor.





Anlaşmanın anlamı ne?
TRT Haber’e konu hakkında bazı açıklamalar yapan Havacılık Araştırmacısı Cem Doğut, yeni anlaşma ile ilişkilerin bir üst seviyeye çıktığını düşündüğünü söyledi. Anlaşmanın muhtevasına bakıldığında konuşlanacak unsurların savaş uçakları olacağına dikkat çeken Doğut, devamında şu açıklamalara yer verdi:





“Daha önce kargo taşımak ya da eğitim amacıyla ülkemize gelen Katar uçakları artık belirli süreler için ülkemizde konuşlandırılabilecek. Bu anlaşma ile bize karşı olası bir hasmane tutumda Katar askeri unsurlarının Türkiye’de konuşlanmasını bekleyebiliriz”

Sonraki Haber

6.9’un ardından yine deprem oldu

6.9’un ardından yine deprem oldu Yeryüzünde neler oluyor.. 6.9 Şiddetinde gerçekleşen depremin ardından bir deprem …