Pazar , 19 Mayıs 2024

Bakan Bilgin’den EYT’lilere maaş müjdesi: Beklenen soru yanıt buldu





BÜTÇEYE YÜKÜ
Bilgın, tüm hak edenlerin emekli olacağı ve hak etse de maaş kaybı yaşayacağını düşünerek emekli olmayacaklara göre iki farklı maliyet çalışması yaptıklarını anlattı. Bilgin, “Düzenlemenin maliyeti 120-200 milyar lira arasında. Her hak eden emekli olursa 200 milyar lira. Hesaplarımızı ona göre yaptık, bütçemizde hiçbir sıkıntı yok” dedi.





“BAZI AVUKATLAR ORTAYA ÇIKTI…”
Bakan Bilgin, son dönemde bazı avukatların ortaya çıkarak vatandaşları EYT’li yapabileceklerine ilişkin organize hareket ettiklerini belirlediklerini ifade ederek, “Organize avukatlar var. Gidip vatandaşa diyorlar ki ‘İstersen biz seni 8 Eylül 1999’dan önce işe başlamış gibi gösteririz. Nasıl başlatırsın? Falan şirket var oraya bir dilekçe vereceksin, senin işlemlerini geç yapmış gibi göstererek işlemlerini takip edeceğiz.’ Böyle organize çalışmalar var. Onların müracaatlarını aldırmıyorum. İstismar eden her zaman olur ama biz gereken tedbirlerin hepsini alacağız” dedi.





EYT’LİLER İLK AYLIKLARINI NE ZAMAN ALACAK? BAKAN BİLGİN AÇIKLADI…
EYT’nin şu an Meclis’te milletvekilleri tarafından çalışıldığını anlatan Bilgin, “Milletvekillerimiz gelen taleplerle ilgili uzman arkadaşlarımızla konuşuyorlar. Komisyon aşaması ay sonunu bulabilir, ayın sonunda Plan ve Bütçe Komisyonu’na gitmiş olur diye düşünüyorum. İlk aylıklar şubat ya da martta bağlanabilir” dedi.

Sonraki Haber

Van’da askeri araç devrildi: 6’sı ağır 11 asker yaralı

Van’ın Başkale ilçesinde askeri aracın devrildiği kazada 11 asker yaralandı. Van’da Başkale’ye 60 kilometre uzaklıktaki …