Cumartesi , 18 Mayıs 2024

Bayram günlerinde önlem ve tedbirler arttı


Bu bayramda da corona virüs tadımızı kaçıracak. Özellikle bazı illerimiz kendilerine verilen yetkiler dahilinde yasaklama ve kısıtlamalara gitti. Gerekçe olarak da son günlerde artan vaka sayıları. Bu illerimizin başında Konya gelmektedir. Yetkililerden yapılan açıklaya şöyle:



“Kurban Bayramı süresince toplu ziyaretlerin yapılamayacak. Mezarlık ziyaretlerinin maske ve mesafe ve temizlik kurallarına uygun olarak gerçekleştirilecek. Toplu bayram yemeği ve toplu bayramlaşma gibi organizasyonların yapılmasına müsaade edilmeyecek. Bayram namazının camilerin dışında açık alanlarda maske-mesafe ve temizlik kurallarına uyularak kılınması sağlanacak. Namaz sonrasında toplu bayramlaşmalara müsaade edilmeyecek.”



Dertli illerden biri de Zonguldak. Vaka ve ölümlerin artması, dışarıdan gelenlerde tespit edilen yeni vakaların tespiti zorunlu tedbir almaya neden oldu. Zonguldak Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi de şu kararları aldı: “İL genelinde Kurban Bayramı arifesi ve bayram süresince toplu olarak mezarlık ziyaretleri yasaklandı.



Bireysel olarak yapılacak mezar ziyaretlerinde oluşabilecek insan yoğunluğunu azaltmak için mezarlık giriş ve çıkışların ayrı noktalardan yapılmasına karar verildi. Bayramda kalabalık şekilde bayramlaşma ve yemek organizasyonlarına da yasak getirildi. Ayrıca bayramlarda yapılan güreş ve futbol gibi turnuvalar da iptal edildi. Alınan karara uyulmaması durumunda, kişilere 392 lira, işletmelere ise 3 bin 180 lira para ezası uygulanacak.”
SERT KARAR ALAN BİR DİĞER İLİMİZ DE KARABÜK



Karabük Valiliği yaptığı toplantıda şu karaları aldı: “Bayram namazı kılınacak camilerin içinde ve bahçe/avlularında yoğunluk oluşmaması için Valilik ve Kaymakamlıklarca uygun görülen açık alanlarda da alınacak tedbirler çerçevesinde bayram namazı kılınabilmesine, özellikle birden fazla mahallesi bulunan köylerde bayram namazlarının tüm mahalle camilerinde kılınmasına ve tek bir camide toplanarak yoğunluk oluşturulmamasına karar verilmiştir.”



Son olarak yakın bir ilimiz olan Bartın da bu sürece dahil oldu. Bartın Valiliği, aldığı kararla, “Kurban Bayramı’nda köy bayramlaşmalarının, mezarlık ziyaretlerinin ve toplu organizasyonların yasaklandığını, il genelinde Kurban Bayramı arifesi ve bayram süresince toplu olarak mezarlık ziyaretleri yasaklandı. Bireysel olarak yapılacak mezar ziyaretlerinde oluşabilecek yoğunluğu azaltmak için, mezarlık giriş ve çıkışlarının ayrı noktalardan yapılmasına karar verildi.



Özellikle köylerde gelenek haline gelen köy ve mahalleler arası toplu olarak yapılan bayram ziyaretleri ile toplu yemek organizasyonlarına da yasak getirildi. Ayrıca bayramlarda yapılan güreş ve futbol gibi turnuvalar da iptal edildi. Alınan kararlara uyulmaması durumunda, kişilere 392 lira, işletmelere ise 3 bin 180 lira para cezası uygulanacağı,” açıklandı.

Sonraki Haber

Belediye başkanı hayatını kaybetti

Belediye başkanı hayatını kaybetti Aksaray’ın 1984-1994 yılları arasında CHP’den belediye başkanlığı yapan ve şehre önemli …