Cumartesi , 18 Mayıs 2024

Çok kuvvetli kar yağışı başlıyor! Meteoroloji’den son dakika uyarısı!


PROF. DR. ORHAN ŞEN’DEN KRİTİK KAR UYARISI





CNN TÜRK Meteoroloji danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bu sabah Trakya da karla karışık yağmur ve yüksekler kar yağışı yapabilir. İstanbul yağmurlu sıcaklık 8 derece” dedi.





Prof. Dr. Şen, “10-11-12 Mart günlerinde Türkiye ye kuzey batıdan Marmara girecek soğuk hava ve kar yağışı olasılığı kuvvetlenerek devam ediyor. Perşembe başlayacak soğuk hava 4-5 gün sürecek. Kar yağışının ise 4 gün sürmesi tahmin ediliyor. Bugün Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun batısı yağışlı Trakya’nın yüksekleri, Kuzey Ege’nin iç, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun batısı karla karışık yağmur ve kar diğer yerler yağmurlu. Sıcaklıklar 2-3 derece azalmaya başlıyor” açıklamalarında bulundu.





“1987’DEN SONRA EN YOĞUN KAR YAĞIŞI”

Meteoroloji tahminlerinde bulunan Hava Forum İstanbul’u vuracak kar fırtınasını duyurdu. İstanbul’da perşembe günü kuvvetli kar yağışı başlayacağını duyuran site, karın pazartesiye kadar etkili olacağını açıkladı.





Okul ve iş yerlerinde tatillerin olabileceğini aktaran hava sitesi 1987’den sonra en iddialı karın olacağını duyurdu. Yaptığı açıklamada, “İstanbul Aybar kar fırtınasına hazırlanıyor. Tahminlere göre, Perşembe-Pazartesi arası okul/eğitim tatili ve iş yeri tatilleri gündeme gelebilir. Bazı meteorolojik modeller İstanbul’u adeta kara gömüyor. Değişim olmaz ise 1987’den sonra en iddialı kar geliyor” ifadeleri kullanıldı.

AYBAR KAR FIRTINASI NEDİR?





Aybar soğuk hava dalgası Sibirya kökenlidir. Bu fırtınanın rotası arasında yer alan Türkiye’ye doğru gelmeye başladığı bilgisi gündemde yer aldı.

Sonraki Haber

Belediye başkanı hayatını kaybetti

Belediye başkanı hayatını kaybetti Aksaray’ın 1984-1994 yılları arasında CHP’den belediye başkanlığı yapan ve şehre önemli …