Cumartesi , 18 Mayıs 2024

çok önemli sanatçımız





DAHA İYİ BİR GELECEK İÇİN ELEŞTİRİ YAPMAK GEREK DEDİ
İddianamede, sanatçı İlyas Salman’ın ifadesinde, videoda ifade ettiği sözlerin suç teşkil etmediğini, kimseyi aş-ağılama kastı olmadığını, düşünce ve fikir özgürlüğü çerçevesinde ifadeler kullandığını, muhalif bir kişiliği olduğunu, daha iyi bir gelecek için eleştiri yapmak gerektiğini belirterek, suçlamaları kabul etmediği aktarıldı.





SAVCILIK A-Ş-AĞILAMA KASTIYLA SÖYLENDİĞİNİ ÖNE SÜRDÜ
Sa-vcılık, Salman’ın video içeriğinde yer alan söylemlerinin aşağılama kastıyla söylendiği, düşünce ve eleştiri özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği kanaatine varıldığını belirtti.





BAKANLIK SO-RUŞTURMA İZNİ VERDİ
İlyas Salman’ın üzerine atılı s-uçun Adalet Bakanı’nın soruşturma iznine tabi olduğunun kaydedildiği iddianamede, soruşturma izni istendiği ve Salman hakkında soruşturma izni verildiği aktarıldı. Savcılık, İlyas Salman’ın “Türk milletini alenen a-şağılama” su-çundan 6 aydan 2 yıla kadar ha-pis ile ce-zalandırılmasını istedi. İddianame gönderildiği m-ahkeme tarafından kabul edildi.

Sonraki Haber

Belediye başkanı hayatını kaybetti

Belediye başkanı hayatını kaybetti Aksaray’ın 1984-1994 yılları arasında CHP’den belediye başkanlığı yapan ve şehre önemli …