Cuma , 17 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ekrem İmamoğlu’na verilen ceza hakkında konuştu: Bunun ne bizim ne partimle ilgisi yok





Hızlı tren projesi Mardin’e kadar geliyor
Bu yatırımların şehrimize kazandırılmasında katkısı bulunan Bakanlıklarımızı, kurumlarımızı, belediyelerimizi, özel sektörümüzü, hayırseverlerimizi tebrik ediyorum. Sadece bu kadar da değil geçtiğimiz 20 yılda Mardin’i yaptığımız 48 milyar liralık kamu yatırımlarıyla her alanda destekledik, geliştirdik. Eğitimde, 5 bin 764 adet yeni derslik inşa ettik. Artuklu Üniversitesini kurduk. Gençlik ve sporda, 4 bin 205 kapasiteli yüksek öğrenim yurt binaları açtık. 40 adet spor tesisi kazandırdık. Mardinli ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza toplamda 8,5 milyar lira tutarında kaynak aktardık.





Sağlıkta, toplamda bin 124 yataklı 14 hastane ile birlikte 36 sağlık tesisi inşa edip hizmetinize sunduk. Çevre ve şehircilikte, TOKİ eliyle toplam 8 bin 907 konutun inşasını tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik, 690 konutun yapımı devam ediyor. Ayrıca son kampanyamızla Mardin’de 2 bin 550 konut daha inşa edecek, vatandaşlarımıza 17 bin 500 alt yapısı hazır müstakil ve müşterek arsa vereceğiz. Ulaştırmada, Mardin’i 29 kilometreden devraldık. Bölünmüş yol uzunluğunu toplamda 272 kilometreye çıkardık. Karaman-Adana-Gaziantep hızlı tren projemizi inşallah Mardin’e kadar uzatıyoruz.





Mardin Havalimanı’nın adı değişiyor
Şimdi, Mardin Havalimanı’na 3 milyon yolcu kapasiteli yeni bir terminal binası yaptık. Bugün gönlümden şöyle bir şey geçti. Mardin Havalimanı’nın adını Mardin Aziz Sancar Havalimanı olarak değiştirelim dedim. Mardin’in Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar hocamızın adı bundan sonra aynı zamanda Mardin’e girerken Mardin Havalimanı’nın gönderinde de görülecek. Mardin Prof. Dr. Aziz Sancar Havalimanı.





Tarım ve ormanda, Dicle Nehri üzerindeki en büyük eser olan Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santralini hizmete aldık. Devreye giren sulama tesisleri ile 123 bin dekar alan arazinin sulanmasını sağladık. Mardinli çiftçilerimize toplamda 3,2 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik. Sanayi ve teknolojide, 2 yeni organize sanayi bölgesi ve 1 endüstri bölgesi kurduk. İnşallah önümüzdeki dönemde Mardin’i çok daha büyük eserlerle buluşturmayı sürdüreceğiz. Türkiye Yüzyılı’nı sizlerle birlikte inşa edecek 2023 zaferinin ardından ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına birlikte yükselteceğiz. 2023’te sandıklardan da gümbür gümbür geliyor muyuz? Ben size inanıyorum. Size güveniyorum.




Sonraki Haber

Emekli Maaşı Netleşti

Emekli Maaşı Netleşti SGK uzmanı ‘kesin’ diyerek açıkladı! En düşük emekli maaşında son rakam belli …