Pazar , 19 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriyelilerle İlgili Kararını Verdi !





“DENETİMLERİ SIKLAŞTIRACAĞIZ”Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nce, ilgili bütün paydaşların da görüşleri alınmak suretiyle ‘Düzensiz Göçle Mücadele Strateji Belgesi veUlusal Eylem Planı’nın hazırlandığını ve uygulamaya konulduğunu anlatan Çataklı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklaması vetalimatları doğrultusunda 6 aylık ayrı bir planlama çalışması yaptıklarını dile getirmişti.YABANCILARIN UYUMU NOKTASINDA ÇALIŞMALAR YAPILACAKÇataklı, şöyle devam etmişti: “Önümüzdeki 6 aylık süreçte ülkenin tamamında, ilk girdikleri sınırın kapısından ülkenin her sathındayoğun denetim yapacağız, denetimleri sıklaştıracağız.





Ülkemize yasa dışı yollardan girmiş olan tüm yabancıların yakalanması ve sınırdışı edilmesiyle ilgili çalışmalarımıza hız vereceğiz. Yasal yollardan da olsa ülkemizde olan yabancıların uyumu konusunda çalışmayürüteceğiz. Bu ülkenin kurallarına, geleneklerine, göreneklerine ve kamu düzenine uymaları hususunda çalışma yürüteceğiz.”





İSTANBUL’UN TAMAMINDA ARAPÇA TABELALAR TÜRKÇE’YE ÇEVRİLECEKKilis’te 531 Arapça tabelanın Türkçesi ile değiştirildiğini hatırlatan Çataklı, bu uygulamanın ülke genelinde devam ettiğini söylemişti.İstanbul’un Fatih, Bayrampaşa ve Zeytinburnu ilçelerinde çalışmalara başladıklarına işaret eden Çataklı, “İstanbul’un tamamında bu Arapça tabelaların kısa süre içinde Türkçeye çevrilmesini sağlayacağız” demişti.

Sonraki Haber

Van’da askeri araç devrildi: 6’sı ağır 11 asker yaralı

Van’ın Başkale ilçesinde askeri aracın devrildiği kazada 11 asker yaralandı. Van’da Başkale’ye 60 kilometre uzaklıktaki …