Cumartesi , 18 Mayıs 2024

Duayen İsim Hayatını Kaybetti…





“HUKUKÇULARIN BÜYÜK HOCASI”
Marmara Üniversitesi yaptığı yazılı açıklamada. “Hukuk Fakültesi eski dekanlarımızdan Prof. Dr. Serap Helvacı v-efat etmiştir. Kıymetli hocamıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm hukuk camiasına baş sağlığı dileriz” denildi. Ayrıca Marmara Hukuk Derneği ise yayınladığı mesajda “Fakültemiz eski dekanı, hukukçuların büyük hocası, Sayın hocamız Prof. Dr. Serap Helvacı’yı kaybetmenin derin ü-züntüsünü yaşıyoruz. Hukuk camiamızın başı sağolsun. Bizlere bırakmış olduğu bilim mirası yolumuzu her zaman aydınlatacak” denildi.





ŞENTOP: “BİRLİKTE GÖREV YAPTIK”
TBMM Başkanı Mustafa Şentop da sosyal medya hesabından bir paylaştığı mesajda, “Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi eski dekanı, uzun yıllar birlikte görev yaptığımız kıymetli hukukçu, değerli insan Prof. Dr. Serap Helvacı’nın v-efatını büyük bir ü-züntüyle öğrendim. Hocamıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine, dostlarına, öğrencilerine baş sağlığı diliyorum” dedi.





“MARMARA HUKUĞUN İLK K-ADIN DEKANI”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Avukat Özlem Zengin. Prof. Dr. Helvacı’nın Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin ilk ka-dın dekanı olduğunu ayrıca belirttiği mesajında “Değerli hukukçu Av. Prof. Dr. Serap Helvacı’nın v-efatını ü-züntüyle öğrendim. Hocamıza Allah’tan rahmet ayrıca ailesine, dostlarına, öğrencilerine başsağlığı diliyorum” dedi.





ELMAS: “DİVAN ÜYEMİZ, DUAYEN HUKUKÇU”
Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas ise mesajında “Kulübümüzün Divan üyesi, Sayın Mehmet Helvacı’nın çok kıymetli hayat arkadaşı, Türk Medeni Hukuku’nun duayen ismi Prof.Dr.Serap Helvacı’nın v-efatını büyük bir üzüntü ile öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet ayrıca kıymetli ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum” dedi.





GALATASARAY: “8122 SİCİL NUMARALI DİVAN ÜYEMİZ”
Prof. Dr. Helvacı için mezun olduğu Galatasaray Lisesi de bir mesaj yayınladı. Mesajda “Kulübümüzün eski İkinci Başkanlarından Prof. Dr. Mehmet Helvacı’nın değerli eşi ayrıca 8122 sicil numaralı Divan Üyemiz Prof. Dr. Serap Helvacı’nın v-efat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhumeye Allah’tan rahmet ayrıca yakınlarına ve camiamıza başsağlığı dileriz” denildi.





İSTANBUL BAROSU: “DERİN Ü-ZÜNTÜ YAŞIYORUZ”
İstanbul Barosu yayınladığı mesajda ise, “Baromuzun 13528 sicil sayısında kayıtlı, Avukat Prof. Dr. Serap Helvacı’nın v-efatının büyük ü-züntüsünü yaşıyoruz. Merhumeye Tanrıdan rahmet ayrıca kederli ailesine ve meslektaşlarımıza başsağlığı dileriz.” ifadeleri yer aldı.

Sonraki Haber

Belediye başkanı hayatını kaybetti

Belediye başkanı hayatını kaybetti Aksaray’ın 1984-1994 yılları arasında CHP’den belediye başkanlığı yapan ve şehre önemli …