Pazartesi , 20 Mayıs 2024

Emekli maaşlarından sonra, gazi maaşları ve as’gari ücrette uçuşa ge’çti !! Çok güzel rakam!





AK PARTİ’DEN EMEKLİ ZAMMI VE ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI
AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’dan dikkat çeken emekli zammı ve asgari ücret açıklaması geldi.
ASGARİ ÜCRET ZAMMI GÜNDEMDE Mİ?
Akbaşoğlu asgari ücret zammı konusunda, “Asgari ücret bilindiği gibi Aralık ayında belirleniyor ve bir yıl geçerli oluyor. Dünyada ve Türkiye’de olan enflasyon nedeniyle çalışanlarımızın alım gücünün artmasına yönelik müdahaleleri zamanında yaptık. Net asgari ücret 8.500 TL’ye çıktı. Memur ve emeklilerle ilgili düzenleme ise altı ayda bir yapılıyor.

‘BU HAFTA YASALAŞTIRACAĞIZ’
En düşük emekli maaşını alan insanlarımızın, sosyal adalet anlayışı içerisinde daha yukarıya doğru çekilmesi durumudur. Seyyanen 2 bin TL ek ödeme düşünülmektedir. Bunu haftaya yasalaştıracağız” açıklamalarında bulundu.





AKBAŞOĞLU, 1 TEMMUZ’U İŞARET ETTİ! ‘GÜNDEMİMİZDE…’
Akbaşoğlu, 1 Temmuz itibarıyla emekli vatandaşların durumlarının iyileştirilmesiyle ilgili düzenlemenin gündemlerinde olacağını belirterek, “Asgari ücretle ilgili böyle bir ihtiyaç durumu söz konusu olursa Sayın Cumhurbaşkanımız gereğinin yapılacağını daha önce belirtmişti. Temmuz ayında da kademelendirmeye yönelik olarak, bütün çalışanlarımızın lehine gerekli düzenlemeleri yapacağımızdan kamuoyu emin olsun. Alım gücünü öncüleyerek insanlarımızın daha iyi bir yaşam koşuluna ulaşması için mücadele veriyoruz” dedi.





ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?
SSK ve Bağ-Kur emeklileri tahsis numarasına göre her ayın 17’si ile 28’i arasında maaşlarını alıyor. Emekli zammı düzenlemesi sonrası zamlı maaşların Nisan ayında hesaplara yatması bekleniyor. Burada Ramazan Bayramı öncesinde ödemelerin erkene çekilerek yapılması da gündemde yer alıyor.

İŞTE EMEKLİ MAAŞI ÖDEME TAKVİMİ
Ödemeler erkene alınmazsa; SSK’lı emekliler 17-26 Nisan arasında, Bağ-Kur’lular 25-28 Nisan arasında zamlı maaşlarını alacak. Zamlı emekli maaşları için ödeme takvimi:




Sonraki Haber

Herkesi sevindirdi!

Herkesi sevindirdi! Temmuz ayında emeklilerin yüzünün gülmesi bekleniyor. Dul ve yetimlerinde alacağı miktar değişiyor. Sizler …