Cumartesi , 18 Mayıs 2024

EN AZ 300 GÖÇMEN HAYATINI KAYBETTİ





Reuters’ta yer alan habere göre, Birleşmiş Milletler yetkilisi Yemen açıklarında göçmen teknesinin ba/ttığını en az 300 kişinin bo/ğularak ö/lmüş olabileceğini belirtti.





Geçtiğimiz Nisan ayında Akdeniz’de, Afrika’dan Avrupa’ya geçmeye çalışan sığınmacıların bulunduğu üç teknenin ba/tması sonucu 172 kişinin ha/yatını ka/ybettiği açıklanmıştı.





Fransız insani ya/rdım kuruluşu ise sene başından beri Akdeniz’de ö/len mü/lteci sayısının 350’yi geçtiğini ve bu sayıya son ka/zalarda yaşanan ö/lümlerin eklenmediğini ifade etmişti.





BM, Akdeniz ülkeleri tarafından yürütülen a/rama ve kurtarma o/perasyonlarının yeniden faaliyete geçirilmesi ve gö/çmenlerin “güvenli olmayan limanlara” geri dönüşüne son verilmesi çağrısında bulunuyor.





BM Uluslararası Gö/ç Ö/rgütü mart ayında yayınladığı raporunda 2020’de Akdeniz’de hayatını kaybeden gö/çmen sayısının 2 bin 200 olduğu işaret etti. Fakat ya/rdım kuruluşları gerçek sayının çok daha fazla olduğunu ileri sürüyor.




Sonraki Haber

Belediye başkanı hayatını kaybetti

Belediye başkanı hayatını kaybetti Aksaray’ın 1984-1994 yılları arasında CHP’den belediye başkanlığı yapan ve şehre önemli …