Pazar , 19 Mayıs 2024

EYT’nin çıkacağı tarih belli oldu: Ak Parti Grup Başkanvekili müjdeyi verdi!





50 YAŞ ALTINDA KİMSE EYT KAPSAMINDA EMEKLİ OLAMAYACAK
EYT’liler için başka formüller üzerinde de çalışılıyor. Ancak, Ak Parti kaynakları hangi düzenleme yapılırsa yapılsın bir yaş kriterinin olacağını ve 50 yaş altında kimsenin EYT kapsamında emekli olmasının mümkün olmayacağını belirtiyor.





EYT DİĞERLERİNE GÖRE BİRAZ ZAMAN ALACAK
Katıldığı televizyon pogramında EYT ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Duman, EYT’nin biraz zaman alacağını, üzerinde çalışmaların devam ettiğini aktardı. Bunun yanı sıra Ali Duman, günümüzde 1999 yılı mağduriyeti yansımaları yaşanıyor ifadelerinde bulundu. 3600 ve asgari ücretin erken karşımıza çıkacağı EYT’nin biraz zaman alacağı söyleniyor.





Üçüncü seçenekte ise kademeli emeklilik öngörülüyor. Buna göre Almanya modeli de olarak lanse edilen bu sistemde emeklilik için yaşı karşılayana kadar her yıl yüzde 2 kesintili emekli maaşı bağlanması masadaki seçenekler arasında güçlü biçimde duruyor.

Masadaki formüllerden bir diğer ise normal emeklilik sistemlerinde sıkça kullanılan prim tamamlama sistemi devreye alınacak. Böylece prim eksiği olanlara bunu tamamlama fırsatı sağlanmış olacak. Ancak burada belirlenecek limitler önem kazanacak.





Finlandiya modeli olarak da bilinen son seçenekte ise Almanya benzeri emeklilik için gerekli koşullar sağlanıncaya kadar maaş kesintisi gündemde olacak. Fakat bu modelde emeklilik şartları tamamlandığında maaş eksiği de tamamlanmış oluyor.

3600 ek gösterge

İktidarın gündemine aldığı en önemli konulardan biri de memurları yakından ilgilendiren 3600 ek gösterge sorununun çözümü oluşturuyor. Bu kapsamda hem memur maaşlarını hem de emeklilik ikramiyelerini artıracak olan düzenlemenin en kısa sürede Meclis’e sevk edilmesinin planlandığı dile getiriliyor.




Sonraki Haber

Van’da askeri araç devrildi: 6’sı ağır 11 asker yaralı

Van’ın Başkale ilçesinde askeri aracın devrildiği kazada 11 asker yaralandı. Van’da Başkale’ye 60 kilometre uzaklıktaki …