Salı , 27 Ekim 2026

Felaket yeniden başladı! “Sarhoşluk benzeri etkilere yol açabilir”





İspanya’ya bağlı Kanarya Adaları’nın en büyük 5’inci adası La Palma’daki Cumbre Vieja Yanardağı saatler süren durgunluğun ardından yeniden lav ve kül püskürtmeye başladı.





Lavların denize çok yaklaştığı belirtilirken tuzlu deniz suyuna ulaştığında bazı zehirli maddelerin ortaya çıkarak buharlaşan su ile havaya karışmasının beklendiği ifade edildi. Aynı zamanda bu maddelerin çevrede bulunan vatandaşlarda sarhoşluk benzeri etkilere yol açacağı bildirildi.





İspanya’ya bağlı Kanarya Adaları’nın en büyük 5’inci adası La Palma’daki Cumbre Vieja Yanardağı 19 Eylül’de faaliyete geçmişti. Yanardağ, bugün saatler süren durgunluğun ardından yeniden lav ve kül püskürtmeye başlarken, lavların akışı da hızlandı.




Sonraki Haber

Şarkıcı Nev hayatını kaybetti! Son röportajı yürekleri dağladı

Şarkıcı Nev hayatını kaybetti! Son röportajı yürekleri dağladı “Zor” ve “Sen Gibi” şarkılarıyla tanınan Nev, …