Cumartesi , 18 Mayıs 2024

Hiç Düşünmeden Evden Attı





Usta sanatçılar Ferdi Tayfur ile Necla Nazır’ın tek çocuğu olan müzisyen Tuğçe Tayfur ile 7 yıllık eşi Taner Şafak’ın evliliği geçtiğimiz yıllarda tek celsede bitmişti. Taraflar, İstanbul Aile Mahkemesi’ nde görülen davaya avukatlarıyla katılmıştı. Mahkeme hakiminin “Boşanma konusunda kararlı mısınız?” sorusu üzerine söz alan davacı Şafak, “Davalı ile aramızda şi-d-detli geçimsizlik vardır, bo-şanmamıza karar verilsin” demişti.





Tayfur da “Da-vacıdan kendim için tedbir, yoksulluk nafakası ve tazminat talebim yoktur. Çocuk için aylık 1500 dolar iştirak nafakası istiyorum” ifadelerini kullanmıştı





Ma-hkeme, çiftin boşanmasına karar vermişti. Çocuğun velayetini anneye veren m-ahkeme, boşanma protokolüne göre Taner Şafak’ın çocuğa aylık bin dolar iştirak nafakası ödemesine, ilköğretime başlayınca nafakanın bin 500 dolara çıkarılmasına karar vermişti.
Şafak, birkaç yıl sonra tekrar dava açarak dört yaşındaki çocuğu için aylık ödediği bin dolar iştirak nafakasının 2 bin TL’ye indirilmesini istemişti.





Şafak, dilekçesinde, koronavirüs salgını nedeniyle işlerinin kötüye gittiğini ve evlilik hazırlığı içerisinde olduğu için nafakayı ödemekte güçlük çektiğini belirtmişti. Da-vayı kısmen kabul eden mahkeme, Taner Şafak’ın çocuğu için ödediği aylık bin dolarlık nafakanın TL’ye uyarlanarak, 6 bin 500 TL olmasına hükmetmişti.





Mahkeme, Taner Şafak’ın çocuk için nafakaya ek olarak ödenmeye başlanacak olan aylık 500 doların kaldırılması talebini ise reddetmişti. Usta sanatçılar Ferdi Tayfur ve Necla Nazır’ın şarkıcı kızı Tuğçe Tayfur , İşadamı Tolga Bayar’ın eşi tarafından yuva yıkmakla suçlandı. Tuğçe Tayfur, 7 yıllık eşi Taner Şafak’tan geçen yıl tek celsede boşanmıştı.

Sonraki Haber

Belediye başkanı hayatını kaybetti

Belediye başkanı hayatını kaybetti Aksaray’ın 1984-1994 yılları arasında CHP’den belediye başkanlığı yapan ve şehre önemli …