Cumartesi , 18 Mayıs 2024

İBB’nin İSTAÇ Genel Müdüründen Büyük Firar





SÜREÇ NASIL GELİŞTİ?
Değirmenci’nin hapis cezasına çarptırılmasıyla son bulan süreç şu şekilde gelişti: Marmara Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı; Vergi Usul Kanununa uymamak suçunu işlediği gerekçesi ile, Aslan Değirmenci ve Kamil Sipahi hakkında suç duyurusunda bulundu. İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi, Değirmenci ve Sipahi adına dava açtı. Değirmenci, savunmasında “Şirketin (Pasifik Petrol) daha önceki genel müdürüydüm.





31 Aralık 2015’te bütün görevlerimden ayrıldım dedi ve 2016’da yapılan işlemlere ilişkin herhangi bir sorumluluk ve yetkim yoktur şeklinde bir ifade verdi. Mahkemenin verdiği kararda ise Sanıkların kullandıkları faturaların sahte oldukları bildirildi ve bu durum bilirkişi raporu ile sabit olduğundan, 2016’da sahte fatura kullanmak suretiyle Vergi Usul Kanunu’na muhalefet suçunu işledikleri anlaşılmıştır şeklinde ifade edildi. Verilen karar neticesinde Değirmenci ve Sipahi, 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Bunun üzerine Değirmenci ve Sipahi istinafa mahkemesine başvuru da bulundu. Fakat İstanbul Adliye Mahkemesi 18. Ceza Dairesi, sanıkların başvurusunu kabul etmedi.

Sonraki Haber

Belediye başkanı hayatını kaybetti

Belediye başkanı hayatını kaybetti Aksaray’ın 1984-1994 yılları arasında CHP’den belediye başkanlığı yapan ve şehre önemli …