Pazar , 19 Mayıs 2024

İstanbul için plan belli oldu!





“Hazırlanan bu modelle afet öncesinde, sonrasında ve yine afet anında tüm aşamaları, tüm süreçleri takip edebilmek, daha iyisini yapabilmek amacıyla bu kurulumuzla birlikte süreci yürütüyoruz”
Toplantı sonrası açıklama yapan Bakan Kurum, kurulların afet öncesi, sırası ve sonrasında tüm süreci kapsayan çalışmalar yaptığını belirterek, “Ülkemizin başta deprem olmak üzere, sel heyelan yangın gibi afetlere karşı hazırlıklı olması için, şehirlerimizin ülkemizin direncini arttırmak için hazırlanan bu modeli afet öncesinde, sonrasında ve yine afet anında tüm aşamaları, tüm süreçleri takip edebilmek, daha iyisini daha güzelini yapabilmek amacıyla bu kurulumuzla birlikte süreci yürütüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ilanının akabinde ülkemizin her yerinde yankı bulan bu çalışmaya dair de toplantılarımızın ilkini 3 Mart’ta, 2’ncisini de 10 Mart’ta deprem bölgesinde Gaziantep’te geçirdik. Bu toplantılarda 13 alt kurul oluşturduk. Kurullarımızın yine görev alanlarını, vazifelerini belirledik. Milletimizle paylaştık.” dedi.





“İstanbul’umuzda 81 il ve 922 ilçemizin, on binlerce köyümüzün afetlere karşı dirençli hale getirilmesi için 135 tane hocamızla, kamu kuruluşlarımızdan temsilcilerimizle birlikte 3’üncü toplantımızı tamamladık”
Toplantının ana gündem maddesinin Kahramanmaraş merkezli depremler olduğunu belirten Bakan Kurum, “Bugünde yine İstanbul’umuzda 81 il ve 922 ilçemizin, on binlerce köyümüzün afetlere karşı dirençli hale getirilmesi için 135 tane hocamızla, kamu kuruluşlarımızdan temsilcilerimizle birlikte 3’üncü toplantımızı tamamladık. Bu toplantı çerçevesinde de ana gündem maddemiz yine Kahramanmaraş merkezli depremlerimizdi. Devletimiz 11 ilimizde, gerek arama-kurtarma faaliyetlerini gerek inşa faaliyetlerini gerek kalıcı konutlarla ilgili yapım sürecini eş zamanlı bilim insanlarımızın katkılarıyla önerileriyle çalışmalarıyla yürütmektedir. Tüm deprem bölgesindeki hasar tespit çalışmalarımızı bu kapsamda tamamladık ve deprem bölgesindeki illerimizde 876 bin 125 bağımsız bölümden oluşan 312 bin binanın yıkık, acil yıkık, yıkılacak yıkılmış ve ya orta hasarlı olduğunun tespitini yaptık ve yine bugün itibariyle 78 bin konutumuzun ve köy evimizin yapım sürecini başlatmış olduk. 42 bin konutumuzun 11 ilde ilçelerimizde köylerimizde eş zamanlı olarak temellerini attık.” ifadelerini kullandı.




Sonraki Haber

Van’da askeri araç devrildi: 6’sı ağır 11 asker yaralı

Van’ın Başkale ilçesinde askeri aracın devrildiği kazada 11 asker yaralandı. Van’da Başkale’ye 60 kilometre uzaklıktaki …