Pazar , 19 Mayıs 2024

İşte TOKİ örnek daireleri! Herkes merak ediyordu





TEK BAŞVURU YAPILABİLECEK
Sosyal konutlar için bir haneden tek başvuru alınabilecek. Yeni sosyal konutlarda gençler, emekliler, şehit yakınları ve gaziler ile engellilere kontenjan ayrılacak. “Genç” kategorisine 14 Eylül 1992’den sonra doğanlar müracaat edebilecek.





BİR YIL İKAMET ŞARTI
TOKİ aracılığıyla inşa edilecek konutlara, proje ili sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet eden veya proje il nüfusuna kayıtlı, kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine ülke sınırları içinde tapuda kayıtlı konutları bulunmayan, daha önce TOKİ aracılığıyla ev satın almamış 18 yaşını doldurmuş Türk vatandaşları başvuru yapabilecek.





BAŞVURU TC KİMLİK NUMARASINA GÖRE ALINACAK
Çevrim içi başvuruda yaşanabilecek yoğunluğun önüne geçebilmek için e-devlet üzerinden başvurular kademeli olarak alınacak.

Buna göre T.C. Kimlik Numarasının son hanesi;

0 olan vatandaşlar 14 Eylül 2022 Çarşamba,

2 olan vatandaşlar 15 Eylül 2022 Perşembe,

4 olan vatandaşlar 16 Eylül 2022 Cuma,

6 olan vatandaşlar 17 Eylül 2022 Cumartesi,

8 olan vatandaşlar 18 Eylül 2022 Pazar gününden itibaren başvurabilecekler.

19 Eylül 2022 Pazartesi gününden itibaren ise herhangi bir sınırlama olmaksızın tüm vatandaşlar başvurularını iletebilecek.





İSTANBUL 18 BİN, YURT GENELİ 16 BİN
Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile bunların dul ve yetimleri hariç başvuruda bulunacaklarda, aylık hane halkı gelirinin İstanbul için en fazla net 18 bin lira, yurt genelinde ise en fazla 16 bin lira olması şartı aranacak.

ÖDEME, GELİRİN YÜZDE 30’UNU GEÇMEYECEK
Konutların aylık taksitleri asgari ücretlilerin ödeyebileceği tutarda olacak. Ödeme, toplam hane gelirinin yüzde 30’unu aşmayacak, 240 aya kadar vade imkanı getirilecek.





BORÇ BİTMEDEN SATILMAZ AMA KİRAYA VERİLEBİLİR
Borcu bitmeden konutlar devredilemeyecek, satılamayacak. Kiralamada ise sorun yok. Hak sahibi yaşadığı yerin kirasını ödemek için aldığı sosyal konutu kullanabilir.

İŞTE TOKİ ÖRNEK DAİRELERİ
Sosyal konutta örnek ev gösterildi. TOKİ Başkan Yardımcısı Levent Sungur, CNN TÜRK Muhabiri Burçak Bozkuş ile birlikte örnek TOKİ evini gezdi. Sungur, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi kapsamında yapılacak evlere dair merak edilenleri cevapladı.





İstanbul’da 3 noktada çalışmalar sürdüğünü söyleyen TOKİ Başkan Yardımcısı, yüzde 10’luk peşinat ödenip sözleşme imzalanacağını belirtti.

Sonraki Haber

Van’da askeri araç devrildi: 6’sı ağır 11 asker yaralı

Van’ın Başkale ilçesinde askeri aracın devrildiği kazada 11 asker yaralandı. Van’da Başkale’ye 60 kilometre uzaklıktaki …