Pazar , 19 Mayıs 2024

KAR ASIL ŞİMDİ BAŞLIYOR! DIŞARIYA ÇIKMAYIN





BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: EN YOĞUN KAR CUMARTESİ GÜNÜ YAĞACAK
İstanbul’da kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürürken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, kar yağışının cumartesi saat 18.00’den pazar sabah 06.00’ya kadar sıkıntılı geçebileceğini ifade etti.





İMAMOĞLU: CUMARTESİ GÜNÜ PROGRAM YAPMAYIN
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da vatandaşları, “Cumartesi için ekstra bir program düşünüyorsanız lütfen yapmayın çünkü cumartesi bu 5 günün en yoğun kar yağışının olacağı gün. Dolayısıyla bu hassasiyeti özellikle yarın için gösterin. Evinizde kalın, toplu taşıma kullanın” diyerek uyardı.





Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Çanakkale’nin batısı ve Güney Ege kıyıları dışında tüm bölgelerin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.





Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bolu, Adana’nın kuzey ve doğusu, K. Maraş, Osmaniye, Hatay, Nevşehir, Niğde, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Erzurum, Muş, Adıyaman, Diyarbakır’ın doğusu, Batman ve Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.





Yağış hangi illerde kuvvetli olacak: Yağışların; Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Konya, Karaman, Aksaray, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Antalya’nın doğusu, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Muş, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Şırnak, Van’ın güney çevreleri, Hakkari, Adıyaman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli, ve yer yer yoğun olması bekleniyor.

3 gün daha yoğun şekilde sürecek: Tahminlere göre mevsim normallerinin altında devam eden hava sıcaklıkları günlerce sürecek, kar yağışı ise gelecek haftanın ilk günlerine kadar kuvvetli şekilde devam edecek. Gelecek haftanın ortasında hava sıcaklıkları artışa geçecek ve kar yağışı da kuvvetini yitirecek.





Kuvvetli rüzgar uyarısı : Rüzgarın, Marmara ve Ege ile Akdeniz’in iç, İç Anadolu’nun güney kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, İskenderun Körfezi ve çevresinde güneybatı yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde (40-80 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Çığ tehlikesi uyarısı yapıldı : Doğu Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.





Buzlanma ve don uyarısı : Marmara, Ege’nin iç kesimleri ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul’a turuncu, 56 kente ise sarı kodlu uyarıda bulundu.

Sonraki Haber

Van’da askeri araç devrildi: 6’sı ağır 11 asker yaralı

Van’ın Başkale ilçesinde askeri aracın devrildiği kazada 11 asker yaralandı. Van’da Başkale’ye 60 kilometre uzaklıktaki …