Pazar , 19 Mayıs 2024

KORONA AŞISIYLA İLGİLİ ORTALIĞI KARIŞTIRACAK RAPOR





YÜZDE 84 ARTTI
ABD Florida Eyaleti Sağlık Kurumu, mRNA kovid aşıları ve bağlı kalp rahatsızlıklarını araştırdı. Kovid mRNA aşıları sebebiyle, 18-39 yaş arası erkeklerde kalp rahatsızlığı ve kalp krizine bağlı ölümlerde yüzde 84 artış yaşandığı ortaya çıktı. Bu ölümlerin önemli bir kısmının, aşıdan sonraki 28 gün içinde gerçekleştiği ve gözlemlendiği bildirildi.





Ancak çalışmada, aşılar sonrası 25 haftalık süreç takip edildi, kalp sağlığı açısından her türlü inceleme yapıldı. Yapılan çalışmada, şu ifadeler kullanıldı: “Her yaş grubundan erkekte mRNA aşılarına bağlı kalp rahatsızlığı ve kalp krizi sonucu ölümlerde artış gözlemlendi.”





Aşının salgın döneminde gerekli ve faydalı olduğuna belirten araştırmada, artık aşı uygulamasına gerek olmadığı sonucuna varıldığı belirtildi: “Salgın döneminde aşının faydaları, zararından daha çoktu ve aşı uygulaması gerekliydi. Artık salgın bitti, dünya nüfusu koronavirüse karşı bağışıklık kazandı. Aşının zararları, faydasının önüne geçti. Kovid aşılarına ve özellikle mRNA aşılarına gerek kalmamıştır.” Özellikle kan pıhtısı (miyokardit) ve kalbi çevreleyen fibroseröz kesede iltihaplanma (perikardit) gibi rahatsızlığı olan kişilerin, mRNA aşılarından uzak durmaları tavsiye edildi.

Sonraki Haber

Van’da askeri araç devrildi: 6’sı ağır 11 asker yaralı

Van’ın Başkale ilçesinde askeri aracın devrildiği kazada 11 asker yaralandı. Van’da Başkale’ye 60 kilometre uzaklıktaki …