Cumartesi , 18 Mayıs 2024

Koronavirüs hastalarına iltihap sökücü ilaç umut oldu


Koronavirüsü tedavi etmek için her ülke neredeyse farklı yöntemler kullanmakta, farklı ilaçları destekleyici tedavi olarak kullanmakta zira bu virüs için her saat bile çok değerli. ABD’de bulunan ilaç firması Eli Lilly çok değerli bir araştırmaya imzasını attı ve dikkatleri üzerine çekti.



Firma, Remdesivir ile aynı anda kombinasyon olarak verilmekte olan Olumiant isimli ilacı Baricitinib’in, durumu kritik olan Covid-19 hatalarının iyileşme sürelerini yalnız başına Remdesivir ile tedavi edilen vakalara kıyasla yaklaşık olarak 1 gün kısalttığını bildirdi.



ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü’nün de desteklediğini araştırmanın neticesini aktaran ABD’li firma, eczanelerde Olumiant adıyla bulunabilmekte olan bir hap olan Baricitinib kullanılan koronavirüs hastalarının hepsinin 4 gün yerine 3 günde iyileştiğini dile getirdi.
FDA BAŞVURUSU YAPACAKLAR

ABD’li firma Eli Lilly, 1000’den fazla hasta üzerinde etkisi denenilen ve yeni tip koronavirüs hastalarının iyileşme vaktinin hızlanmasına katkı sağlayan Baricitinib hapı için ABD Gıda ve İlaç Dairesine (FDA) acil kullanım izni adına başvuruda bulunmayı planladığını aktardı.
KORONAYI DURDURMAK İÇİN HER TÜRLÜ TEDAVİ YÖNTEMİ DEĞERLİ



Analist Louise Chen, Eli Lilly’nin araştırma sonuçlarının mühim olduğunu, çünkü pandemiyi kontrol altında tutabilmek adına kanıtlanan her türlü etkili tedaviye ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

Sonraki Haber

Belediye başkanı hayatını kaybetti

Belediye başkanı hayatını kaybetti Aksaray’ın 1984-1994 yılları arasında CHP’den belediye başkanlığı yapan ve şehre önemli …