Pazar , 19 Mayıs 2024

Maalesef korkulan oldu Büyükşehrimizde 2 kişi Maymun Çiçeği sebebiyle acil hastaneye kaldırıldı. Eczacı farketti ve hemen sağlıkçıları aradı.





TEST SONUÇLARI BEKLENİYOR
M-ay-mun ç-içeği şü-phesi olan, 3 kişiye götürüldükleri hastanede test yapıldı. Yaraların nedeni araştırılırken bu kabarcıkların ‘Su çiçeği’ nedeniyle oluşmuş olabileceği ihtimali üzerinde de duruluyor. Bu belirtilere dikkat! Maymun çiçeği 3 semptomla kendini belli ediyor





“MA-Y-M-UN ÇİÇEĞİNE ÇOK BENZİYORDU”
Eczacı Esra Koca, “Dün hastalar vardı burada. Afgan 2 kişi geldi. Ellerini gösterdiler, ellerinde yuvarlak tohuma benzeyen yaralar vardı. ‘Bir saniye’ dedim, doktor birini aradım. Doktor fotoğraf çekmemi söyledi. Fotoğraflarını çektim, doktora attım. O da yetkililere haber vermiş. Hastalık maymun çiçeği olabilir diye şüphelendik. M-a-ymun çiçeğine çok benziyordu. Antibiyotik ilaç kullanmış iyi gelmemiş o yüzden virüs olabilir diye düşündüm. Onlar gittikten sonra her yeri dezenfekte ettim” dedi.





“KOLLARINDA SULU, YA-NMIŞ GİBİ Y-RA-LAR VARDI”
Cadde üzerinde esnaf olan Mehmet Yuvakgil “Sabah saatlerinde -polisler bize fotoğraf gösterdi, ‘Bu kişiyi gördünüz mü?’ dediler. Biz de neden aradıklarını merak edip araştırdık, M-a-ymun çiçeği olduğunu öğrendik. Aradan 5-6 saat geçtikten sonra emniyet mensupları burayı kapattılar. Fark ettik ki, o çocukları yakalamışlar. 3 Afgan asıllı kişi vardı. Sağlık ekipleri çocukları alıp gitti. Çocukların kollarında sulu, y-anmış gibi y-a-ralar vardı. İster istemez tedirginlik oluyor” diye konuştu.

Sonraki Haber

Van’da askeri araç devrildi: 6’sı ağır 11 asker yaralı

Van’ın Başkale ilçesinde askeri aracın devrildiği kazada 11 asker yaralandı. Van’da Başkale’ye 60 kilometre uzaklıktaki …