Cuma , 17 Mayıs 2024

Makam Odasında Milletvekilini Katletti


Essex bölgesi polisi, Amess’in öldürüldüğünü, olayla ilgili 25 yaşında bir şüphelinin gözaltına alındığını söyledi.

Essex bölgesi polisi, Leigh-on-Sea kasabasında bıçaklı saldırı ihbarının öğle saatlerinde geldiğini, olay yerinde bir bıçak bulduklarını ifade etti.





69 yaşındaki Amess, Southend West bölgesinden milletvekili seçildi. Amess saldırı sırasında Belfairs’te bir kilisede seçmenleriyle görüşüyordu.

Olay yerindeki bir görgü tanığı LBC radyosuna, polisin binadan bir kişiyi çıkarıp polis aracına bindirdiğini gördüğünü söyledi. Görgü tanığı, “Beş dakika içinde binadaki birinin defalarca bıçaklandığı haberini aldık. Çok acı verici bir olay” dedi.





“GÖBEKLİTEPE’YE ZİYARETE GELMİŞTİ”

İngiliz Milletvekili David Amess, 2019 yılında Göbeklitepeye ziyarete gelmişti.





Amess, binlerce yıl öncesinde yapılmış olan Göbeklitepe’nin kendisini çok etkilediğini söylemiş, İngiltere’ye döndüğünde kendisinin de buranın gezilmesi için insanlara tavsiyelerde bulunacağını ifade etmişti.





Amess, gezileri sırasında yaptıkları paylaşımlarla Türkiye’nin İngiltere’deki popülerliğinin artacağına inandığını anlatarak, “Türk halkı, İngiliz halkını burada istediği sürece gelecekte Göbeklitepe’yi görmeye çok fazla İngiliz gelecektir. İngiltere’ye döndüğümde kesinlikle insanlara Göbeklitepe’yi görmeleri noktasında tavsiyelerde bulunacağım. Denizi, kumu, güneşi bir çok yerde bulabilirsiniz ama çok nadir yerde 10 bin yıl gerisine dair bir anıyı bulabilirsiniz” diye konuşmuştu.

Sonraki Haber

Emekli Maaşı Netleşti

Emekli Maaşı Netleşti SGK uzmanı ‘kesin’ diyerek açıkladı! En düşük emekli maaşında son rakam belli …