Pazar , 19 Mayıs 2024

MARTTA NORMALLEŞECEK ŞEHİRLER






NORMALLEŞME 1 MART’TA BAŞLIYOR
Buna göre 1 Mart’tan itibaren tüm şehirler kendi va-ka, v-efat, hastane doluluk oranları ve a-şılama uygulamalarındaki son duruma göre normalleşebilecek. İllerdeki kı-sıtlamalar düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olarak belirlenen dört -isk kademesine göre e-snetilecek ya da genişletilecek.




“YÜZ BİNDE 35’E KADAR OLAN İLLERDE KONTROLLÜ A-ÇILMA”
Hürriyet’in haberin göre Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Kultufan Turan, beklenen güne ilişkin olarak, “Normalleşmenin ayak seslerini duymaya başladık. Yüz binde 10’un altında vaka sayısı olan illerde kişiler, kendi tedbirlerini uygulamaya devam ederek, hijyen kurallarına uyarak, açılmaya başlayacak. Ancak yüz binde 35’e kadar olan illerde kontrollü açılma olacak. Örneğin önce küçük işletmeler açılacak. Ancak bunun üzerinde olan illerde açılma şimdilik zor görünüyor” dedi.




NORMALLEŞMEYE EN YAKIN HAKKARİ VE ŞIRNAK
Vaka sayısı yüz binde 10’un altında olan iller 1 Mart itibarıyla hemen normalleşmeye başlayacak. Bu illerin başında ise Hakkâri (3.21) ve Şırnak (3.91) geliyor. Prof. Dr. Turan, “Hakkâri ve Şırnak gibi v-aka sayısı yüz binde 10’un altında olan iller maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak açılabilecekler. Ancak sıkı takip edilecekler. 14 günlük takip sonrasında v-aka sayılarında artış olursa bu illerde yeniden kapanma olacak” dedi.



Sonraki Haber

Van’da askeri araç devrildi: 6’sı ağır 11 asker yaralı

Van’ın Başkale ilçesinde askeri aracın devrildiği kazada 11 asker yaralandı. Van’da Başkale’ye 60 kilometre uzaklıktaki …