Pazartesi , 20 Mayıs 2024

METEOROLOJİ İLLERİ TEK TEK SIRALADI! BİTTİ SANMAYIN DEVAMI VAR





Meteoroloji’den alınan tahminlere göre Güney Ege’nin iç kesimleri, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Edirne, Kırklareli, Artvin çevreleri, Giresun, Trabzon ve Rize’nin iç kesimleri ile Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.





11 İL İÇİN SARI KODLU UYARI
Meteoroloji tarafından Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Burdur, Denizli, Isparta, Konya, Muğla, Niğde, Uşak ve Karaman’a sarı kodlu uyarı verildi. Bu illerde yaşayan vatandaşların ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olması gerektiği belirtildi. Güneydoğu Anadolu’da ise toz fırtınası bekleniyor.





SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE
Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Sinop ve Samsun çevrelerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30 – 60 km / saat) olarak esmesi bekleniyor.





İSTANBUL’DA SAĞANAK BEKLENİYOR
Bugün İstanbul’da sıcaklık 30 derece, hava ise güneşli ve açık olacak. Yarın ise kent genelinde sağanakların etkisini hissttirmeye başlaması bekleniyor. Sağanak salı gününe kadar etksini sürdürecek, çarşamba günü ise hafifleyecek.

Sonraki Haber

Herkesi sevindirdi!

Herkesi sevindirdi! Temmuz ayında emeklilerin yüzünün gülmesi bekleniyor. Dul ve yetimlerinde alacağı miktar değişiyor. Sizler …