Cumartesi , 18 Mayıs 2024

MEVSİM BİRDEN KIŞA DÖNDÜ! UYARILAR PEŞ PEŞE YAPILDI





Çanakkale Boğazı ve adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş., bugün Kuzey Ege’deki hava muhalefeti sebebiyle Geyikli-Bozcaada ve Kabatepe-Gökçeada hattındaki bazı feribot seferlerini iptal ettiğini duyurdu. GESTAŞ’tan yapılan yazılı açıklamada, “Geyikli-Bozcaada hattında, Bozcaada’dan saat 20.00’de, Geyikli’den ise saat 22.00’de yapılması planlanan ve Kabatepe-Gökçeada hattındaki, Kabatepe’den saat 17.00 ve 21.00, Gökçeada’dan ise saat 19.00 ve 22.30 seferleri hava şartlarından dolayı iptal edilmiştir” ifadelerine yer verildi.





Meteoroloji’nin açıkladığı 5 günlük hava durumu böyle yansıdı. Haritaya göre yağışlar yarın da etkisin kuvvetli şekilde sürdürecek.





METEOROLOJİ BÖYLE DUYURDU
Hava sıcaklıklarının 19 Mayıs 2022 Perşembe ve Cuma günleri Marmara, Kuzey ve İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde mevsim normallerinin 8 ila 12 derece altında seyretmesi bekleniyor. 22 Mayıs 2022 Pazar gününden itibaren sıcaklıkların artarak tekrar mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.





Çarşamba akşam saatlerinden itibaren Perşembe sabah saatlerine kadar Batı Karadeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinde , Perşembe günü ise Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlarının görülmesi beklenmektedir.

Ani sıcaklık değişimlerine karşı hazırlıklı olunması ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı hava tahmin raporlarının dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir. Trafik yoğunluğu yüzde 63 olarak görülüyor…





ÇANAKKALE’DE ADALARA BAZI FERİBOT SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ
Çanakkale’de, Gökçeada ve Bozcaada’ya bugünkü bazı feribot seferleri, fırtına nedeniyle iptal edildi. Çanakkale Boğazı ile adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş firması, Kuzey Ege Denizi’nde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle Gökçeada-Kabatepe ve Bozcaada-Geyikli hatlarında bugün yapılması planlanan bazı feribot seferlerinin iptal edildiğini duyurdu.





Buna göre, Kabatepe’den Gökçeada’ya saat 21.00, Gökçeada’dan Kabatepe’ye saat 19.00 ve 22.30’daki seferler iptal edildi. Ayrıca Bozcaada’dan Geyikli’ye saat 20.00 ve Geyikli’den Bozcaada’ya saat 22.00’de yapılması planlanan ek seferlerin de iptal edildiği açıklandı.




Sonraki Haber

Belediye başkanı hayatını kaybetti

Belediye başkanı hayatını kaybetti Aksaray’ın 1984-1994 yılları arasında CHP’den belediye başkanlığı yapan ve şehre önemli …