Pazar , 19 Mayıs 2024

O Tarihe Dikkat Çekti..





Bu bağlamda düğünlerin yükselmesi ve altın fiyatlarında yaşanan yükselişle dolandırıcılar da bu durumdan faydalanmak için pazara son derece çok düzmece altın yerleştirdi.





sezonunda gelin ve damatların hayal kırıklığına uğramaması için kuyumcu esnaflarından kritik derecede uyarılar geldi. Kuyumcu esnafı düzmece çeyrek altın ve bileziğin yanı sıra bijuteri türü bileziklerin düzmecesinin çok süregelen bir şekilde piyasada bulunduğunun altını çizdi. Bileziklerin ayarlarıyla oynandığını dile getiren kuyumcu esnafı, çeyrek altınların içine ise bakır koyduklarını söylediler.
En çok düzmece altın internette





İnternetten altın alırken daha da ilgili olmak gerekiyor. Çünkü en çok düzmece altın internet üzerinden pazara sürülüyor. Kuyumcular altın alışverişi için internetin de tercih edilebileceğini fakat yalnızca bilindik ve itimat edilir yerlerden alınması gerektiği ikazında bulunuyor





Sahte altının anlaşılması son derece zor. ‘Üzerinde altın kaplama bulunduğu için taşa sürdüğümüz vakitte altın ayarı veriyor. Bunu bizim bile anlamamız zor” diyen kuyumcular, “Ürünü kesmediğimiz sürece bunu anlamamız çok zor’ dedi.
Altın alacaklara kritik uyarı





Kuyumcular altın alacaklara kritik uyarıda bulundu:
‘İnternetten yapılacak alışverişlerde açıklama kısımlarını iyi okuyun. Gerçekten altın mı yoksa altın kaplama mı bulunduğuna iyi bakın. Ama başka uygulanan alışverişlerde ürünlerde ayar ve patentler yer alıyor. Genellikle bunlara ilgi ederek altın alışverişi yapılırsa hem ne aldıklarını iyi bilirler hem de düzmece ürün almamış olurlar.’ açıklamasında bulundular.

Sonraki Haber

Van’da askeri araç devrildi: 6’sı ağır 11 asker yaralı

Van’ın Başkale ilçesinde askeri aracın devrildiği kazada 11 asker yaralandı. Van’da Başkale’ye 60 kilometre uzaklıktaki …