Pazar , 19 Mayıs 2024

Saracoglu Çörekotu Yağı Nedir?Faydaları Nelerdir?





1-Toksinlere karşı koruyucudur:
Son vakitlerde üzerinde çoğu inceleme yapılma olan çörekotunun meydana getirilen incelemeler cevabında bedeni toksinlere karşı koruduğunu ve başka zararlı etkilere karşı koruduğunu göstermiştir.
2-Zayıflatıcı tesiri vardır:
Çörekotu, kan şekerinizi denetim altında tutarak iştahınızın kapanmasına ve acıkmanıza engel olur. Toksinlerin vücuttan atılmasıyla beraber yağların yakılmasına ve kilo vermenize yardımcı olur. Hem de çörekotu açlığı bastırdığı amacıyla uzun vakit aç olmama hissi sunar bu sayede hızlı bir şekilde zayıflamanıza yardımcı olur.





3-Saçlarınıza iyi gelir:
Çörekotu saçlarınızı güçlendirerek daha azca dökülmesine ve hızlı bir şekilde uzamasına destek sunar. Hem de deri yaraları, egzama ve dermatolojik şeklinde hastalıklara da iyi geldiği bilinmektedir.
4- Bağışıklık sisteminizi korur:
Bağışıklık sisteminizi korur ve grip, nezle ve soğuk algınlıklarına karşı direncinizi arttırır.





5-Kanser ve diyabete iyi gelir:
İçerdiği anti-oksidan anti-bakteriyel ve anti- inflamatuar bileşenler yardımıyla kansere karşı savaşır ve bedeninuzun sağlıkli olmasını sağlar. Hem de oluşturulan incelemeler ve deneyler neticesinde diyabet gelişiminin önlendiği belirlenmiştir.

6-Mide bulantılarına iyi gelir:
Hamile kadınların mide bulantıları çoklıkla olmaktadır. Bu halde 1 çay kaşığı çörekotu yağı tüketmek mide bulantılarınızı daha azaltmaktadır. Diğer olabilecek mide bulantılarına karşı da tüketilebilir.
Önemli not





Çörekotu yağının çok tüketilmesi durumunda faydası yerine zararları meydana çıkmaktadır. Karaciğer ve böbrek hastalıkları olan bireylerin hekiminize danışarak tüketmelerini tavsiye ediyoruz. Fazla tüketildiği vakit allerjik ve kaşıntılara neden olabilmektedir.,

Çörekotu yağı iyi mi tüketilmeli?
Renkli bir şişede serin bir yerde muhafaza edilmelidir. Sabahları aç karnına 1 tatlı kaşığı çörekotunu bir bardak ılık su ile tüketmek yeterli olacaktır.

Sonraki Haber

Van’da askeri araç devrildi: 6’sı ağır 11 asker yaralı

Van’ın Başkale ilçesinde askeri aracın devrildiği kazada 11 asker yaralandı. Van’da Başkale’ye 60 kilometre uzaklıktaki …