Pazar , 19 Mayıs 2024

TC Kimlik Numarası Bu Rakamlarla Bitenlere





BULGULAR
Anadolu Ajansı Teyit Hattı, iddiaların arka planını araştırmak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri ile temasa geçti.
Yapılan açıklamada, internet sitelerinde ve sosyal medyada yer alan “T.C. kimlik numarası 0,2,4,6 ve 8 ile biten vatandaşlara yardım yapılacağına yönelik haberlerin” gerçek dışı olduğu belirtildi. Bakanlığın hali hazırdaki yardım çalışmalarının “Aile Destek Programı” kapsamında yürütüldüğü açıklandı ve vatandaşlar dolandırıcılara karşı uyarıldı.





AİLE DESTEK PROGRAMI NEDİR?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesindeki 12 Nisan 2023 tarihindeki güncel verilere göre;
Aile Destek Programı ile ihtiyaç sahibi ailelerin, Haziran 2022-Mayıs 2023 döneminde en fazla 12 aylık süre ile hane içindeki kişi başına düşen gelir tutarına göre belirlenen 4 farklı gelir aralığı için farklı yardım tutarları ile aylık periyotta desteklenmeleri sağlanacaktır. Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.





Aile Destek Programı kapsamındaki geçerli başvurular, hanenin sosyoekonomik profilinin ve gelir seviyesinin belirlenmesi için ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına iletilecek olup bu hanelerden 3294 sayılı Kanun kapsamında olduğu tespit edilenler, bu tespiti takip eden ödeme dönemi itibarıyla söz konu destek programından yararlanabilecektir. Hak sahibi hanelere sağlanacak destek tutarları, hanedeki kişi başına düşen aylık gelirin dahil olduğu gelir aralıkları göre belirlenmiştir. Bu kapsamda aşağıdaki tabloda yer alan kişi başına düşen gelir tutarı aralıklarına göre;




Sonraki Haber

Van’da askeri araç devrildi: 6’sı ağır 11 asker yaralı

Van’ın Başkale ilçesinde askeri aracın devrildiği kazada 11 asker yaralandı. Van’da Başkale’ye 60 kilometre uzaklıktaki …