Cumartesi , 18 Mayıs 2024

TCDD: Zamlı Tarife İBB Tarafından Hukuksuz Şekilde Yürürlüğe Konuldu





İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’nden (UKOME) alınan kararla Marmaray’a zam tarifesi uygulandı. Bu zamların turnikelerde görülmeye başlanmasının ardından Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) alınan bu kararın hukuksuz olduğunu ifade eden bir açıklama yayımladı.





İTİRAZLARA RAĞMEN HUKUKSUZ ŞEKİLDE YÜRÜLÜĞE KONULMUŞ
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD),yapılan zamların hukuksuz olduğunu savunduğu açıklamalarında, ‘01.01.2022 tarihi itibariyle Marmaray hattında uygulanmaya başlayan zamlı tarife, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kurumumuzun tüm itirazlarına rağmen hukuksuz bir şekilde yürürlüğe konulmuştur’ ifadelerine yer verildi.





MARMARAY’A YÜZDE 36 ZAM YAPILDI
TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü, Marmaray zamlı tarifeyle ilgili yaptığı açıklamada, ‘24.12.2021 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından İETT, Metrobüs, Metro dahil tüm Toplu Ulaşım hatlarına %36’1ık zam teklifi tekrar gündeme getirilmiş ve TCDD temsilcilerimiz ile birlikte UKOME Kurulu üyelerinin çoğunluğu ile zam teklifi yüksek bulunarak %20,28 zam yapılması yönünde yazılı şerh konulmuştur. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi, UKOME Kurulunun çoğunluk itiraz şerhine ve kurumumuzca Başkan onaylı UKOME kararının tarafımıza iletilmeden uygulama yapılamayacağının İBB yetkililerine yazılı ve sözlü olarak bildirilmesine rağmen hukuki dayanağı olmayan %36 oranındaki zamlı tarifeyi yürürlüğe koymuştur’ denildi.

Sonraki Haber

Belediye başkanı hayatını kaybetti

Belediye başkanı hayatını kaybetti Aksaray’ın 1984-1994 yılları arasında CHP’den belediye başkanlığı yapan ve şehre önemli …