Cuma , 17 Mayıs 2024

Tedbirler Ne Zaman Bitecek





Koronavirüs salgını sonucu alınan önlemler ve yapılan kısıtlamalar vatandaşı bütük ölçüde yıprattı. Bu yüzden en çok merak edilen konular arasında ”Kısıtlamalar ne zaman sona erecek?” konusu yer aldı.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü bu soruyu çarpıcı açıklamalarla yanıtladı.

Öte yandan vatandaşa tavsiyelerde de bulunarak ”Ev içi toplantılardan da uzak durmak gerekiyor” diyen Prof. Dr. Tevfik Özlü’nün açıklamaları tam olarak şöyledir:



”Vatandaşlarımız sokağa çıkma kısıtlamalarını by-pass edip evlerde bir araya gelirlerse doğum günü, çay partisi, akşam oturması, aynı apartman içinde komşu ziyaretleri olursa tedbirlerden istenen amaca ulaşılamaz. Burada amaç; insanların bir araya gelmesini ve bulaşı engellemek.” ”Çarşıda pazarda bir araya gelmeseniz de evlerde bir araya gelirseniz bulaşma devam edecektir. Madem kısıtlanıyoruz, madem zahmet çekiyoruz, sokağa çıkamıyoruz, alışverişe gidemiyoruz bari bu bedelin karşılığını alalım.”

Dünya Sağlık Örgütü’nün yaşanması muhtemel 3. dalgaya yönelik açıklamarına vurgu yapan Özlü şöyle devam etti:



”Onun için gevşememek lazım. 10-15 gün içinde bir düşme göreceğiz diye umuyoruz. Ama hemen bırakmamak lazım, mücadele devam ediyor. 2021 sonuna kadar bu tedbirlerle devam etmemiz gerekiyor”

Sonraki Haber

Emekli Maaşı Netleşti

Emekli Maaşı Netleşti SGK uzmanı ‘kesin’ diyerek açıkladı! En düşük emekli maaşında son rakam belli …