Cumartesi , 18 Mayıs 2024

Tek Dünya Kupası’nda 13 gol atan efsane Fransız futbolcu Just Fontaine hayatını kaybetti





Acı haber efsane oyuncunun kulübü Reims tarafından açıklandı.
Son anda sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkan bir futbolcunun yerine kadroya dahil edilen Fontaine, 1958 Dünya Kupası’nda 6 maçta 13 gol kaydetmişti.





Fas doğumlu Fransız futbolcu, Fransa Ligi dışında pek tanınmıyordu. Hızı ve bitirici vuruşlarıyla efsaneye dönüşen golcü futbolcu, Dünya Kupası’nda kendi kramponu kullanılmaz hale gelince başka bir arkadaşın kramponlarını ödünç alıp giymişti.





Batı Almanya’ya karşı oynanan 3.’lük maçında 4 gol atmış, ancak maçta penaltı kaçırmıştı.
Fransa Milli Takımı’nın yanı sıra USM Casablanca, Nice ve Reims takımlarının da formasını giyen oyuncu 4 kez Fransa Ligi şampiyonluğu ve 1 Fransa kupası kazanmıştı. 1955 yılında da Avrupa Kupası finalinde oynamıştı.





Futbolu bıraktıktan sonra bir dönem Fransa milli takımında antrenörlük yapmıştı. Sonrasında Luchon, Paris Saint Germain, Toulouse ve Fas Milli Takımları’nda da teknik direktör olarak görev yapmıştı.

Dünya Kupası’nda 13 gol atarak tarihi bir rekora imza atan Fontaine, o dönem Altın Ayakkabı ödülü olmadığı için herhangi bir ödül almamıştı.




Sonraki Haber

Belediye başkanı hayatını kaybetti

Belediye başkanı hayatını kaybetti Aksaray’ın 1984-1994 yılları arasında CHP’den belediye başkanlığı yapan ve şehre önemli …