Pazar , 19 Mayıs 2024

TÜRKİYE BU İMAMI KONUŞUYOR…





Diyanet”in bünyesinde 13 yıldır din görevlisi olarak çalışan Yunus Emirhan Kılıç, Diyanet”in içindeki yolsuzlukları, siyasi müdahaleyi ve intihara sürükleyen baskıları hakkında açıklamalarda bulundu.





Halk Tv”den Sorel Dağıstanlı”nın haberine göre, Diyanet görevlisi Yunus Emirhan Kılıç, “Ben 13 yıllık devlet memurluğumu yakma pahasına büyük bir risk alarak çıkıp bu gerçekleri Türk milletine anlatıyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı Ali Baba’nın çiftliğine dönmüştür efendim. Beyefendinin (Ali Erbaş) kızı vaize, damadı müftü, kuzeni müşavir, yeğeni müezzin vs… Efendim İslam ahlakında böyle bir kadrolaşma söz konusu olamaz” diye konuştu.





“KURUM İÇERİSİNDE ÇOK BÜYÜK SIKINTILAR VAR”
Yunus Emirhan Kılıç, “Kuzeni Neşet Bodur, şu anda bir balkan ülkesinde yüksek maaşla müşavirlik yapmaktadır. Bunlar kamuoyuna çıktı, yansıdı. Efendim Neşet bey diyor ki, “Ben tırnaklarımla geldim” yahu beyefendi siz tırnaklarınızla geldiniz de biz uçarak mı geldik. Doktor olduğunu söylüyor, uzmanlık alanı olduğunu söylüyor, gitsin üniversitede hocalık yapsın efendim. Yani 8 bin euro, 10 bin euro aylık maaş alacaksınız, Türk parasına çevirdiğiniz zaman devasa bir rakam… Bu ahlaki değil, bu yüzden kurum içerisinde çok büyük sıkıntılar var.” dedi.





“ZİYARET EDECEKSENİZ KURSLARINIZDA İSTİSMARA UĞRAYAN ÇOCUKLARIN AİLELERİNİ ZİYARET EDİN”
Yunus Emirhan Kılıç, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın eşi Seher Erbaş ile ilgili kamuoyuna yansıyan ve yalanlanmayan haberlerin de kurum personeli içindeki rahatsızlığı arttırdığına vurgu yaptı. Seher Erbaş’ın Antalya’da, beş yıldızlı otellerdeki kurum içi eğitimlere katıldığını söyledi. “Ziyaret edecekseniz kurslarınızda istismara uğrayan çocukların ailelerini ziyaret edin” dedi.




Sonraki Haber

Van’da askeri araç devrildi: 6’sı ağır 11 asker yaralı

Van’ın Başkale ilçesinde askeri aracın devrildiği kazada 11 asker yaralandı. Van’da Başkale’ye 60 kilometre uzaklıktaki …