Pazartesi , 20 Mayıs 2024

ABD üssüne İHA saldırısı: 3 asker hayatını kaybetti





ABD BAŞKAN YARDIMCISI HARRİS: “TÜM SORUMLULARDAN HESAP SORACAĞIZ”
ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Ürdün’ün kuzeydoğusunda, Suriye sınırına yakın konuşlanmış ABD güçlerine yönelik insansız hava aracıyla (İHA) düzenlenen saldırıda ölen 3 ABD askeriyle ilgili “Terörizmle mücadeleye devam edeceğiz ve tüm sorumlulardan hesap soracağız.” ifadesini kullandı.




Harris, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, eşi Douglas Emhoff ile, hayatını kaybeden 3 ABD’li askerin yasını tuttuklarını belirtti.




Tüm ABD ulusunun ölen askerlerin hizmetlerini ve nihai fedakarlıklarını sonsuza kadar onurlandıracağını vurgulayan Harris, “Doug ve ben, Ürdün’ün kuzeydoğusunda, Suriye sınırı yakınlarında İran destekli militan gruplarca düzenlenen alçakça saldırıda hayatını kaybeden 3 ABD’li askerin yasını tutuyoruz. Dualarımız onların sevenleri ve yaralılarla birlikte.” ifadesini kullandı.




Harris, “ABD Başkanı Joe Biden’ın da açıkça ifade ettiği üzere, terörizmle mücadeleye devam edeceğiz ve tüm sorumlulardan hesap soracağız.” açıklamasında bulundu.




ABD’Lİ SENATÖR CORNYN: “TAHRAN’I HEDEF ALIN”
ABD’li Senatör John Cornyn, saldırıya dair sosyal medya hesabı X’te yayımladığı paylaşımda “Tahran’ı hedef alın” diyerek misilleme çağrısında bulundu.




Savaşın başladığı 7 Ekim’den bu yana ilk kez ABD askerleri öldü.
ABD, Orta Doğu’da en son 2020’de Irak’ta askerini kaybetmişti. Irak’taki Taci Askeri Üssü’ne düzenlenen roketli saldırıda 2 Amerikan askeri öldürülmüştü. O dönemde saldırıdan İran destekli milisler sorumlu tutulmuştu.

Sonraki Haber

Herkesi sevindirdi!

Herkesi sevindirdi! Temmuz ayında emeklilerin yüzünün gülmesi bekleniyor. Dul ve yetimlerinde alacağı miktar değişiyor. Sizler …