Pazar , 19 Mayıs 2024

Kandilli’den Marmara için korkutan açıklama: 7’nin üzerinde bir deprem yaşayacağımız açık






7’nin üzerinde bir deprem yaşayacağımız açık
Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Özener, beklenen Marmara depremine ilişkin açıklama yaptı. “Marmara Denizi içerisinde bir sismik boşluk var.” diyen Özener, “Şunu biliyoruz ki burada bir deprem olacak, biz daha çok, ne zaman olacağına değil, ne kadar hazırız ona bakmamız lazım” diye ekledi.




Marmara depremi kapıya dayandı, uzmanlar bir kere daha uyardı.
Kahramanmaraş başta olmak üzere 11 ili etkileyen 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nde değerlendirme toplantısı düzenlendi. KRDAE Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener’in başkanlığında, 6 Şubat’taki depremlerin ardından bölgedeki hareketliliğin değerlendirildiği toplantıya, Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdürü Doç. Dr. Doğan Kalafat ile KRDAE Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Tülay Kaya Eken katıldı. Toplantıda 11 ili etkileyen depremin ardından geçen bir yıllık gelişmeler anlatılırken, beklenen İstanbul Depremi hakkında da bilgiler verildi.

Sonraki Haber

Van’da askeri araç devrildi: 6’sı ağır 11 asker yaralı

Van’ın Başkale ilçesinde askeri aracın devrildiği kazada 11 asker yaralandı. Van’da Başkale’ye 60 kilometre uzaklıktaki …