Pazar , 19 Mayıs 2024

Kim dost kim düş’man belli oldu.Bakın hangi ülkeler Türkiye’ye yardım etmek istedi ! O Müslüman ülkeden ses bile yok !






Bugün Türkiye’de temaslarda bulunan Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor ise Twitter hesabından, “Az önce Türkiye’den döndüm ve depremi öğrendim. (Depremden) etkilenen aileler ve kentlerle tam dayanışma ve sempati içerisindeyim. İlgili kurumlara başarılar diliyorum.” sözleriyle dayanışma mesajı verdi. Amor, paylaşımında Türkiye ziyareti kapsamında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile daha yeni bir araya geldiğini de vurguladı.




LETONYA Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics ise Twitter’dan yaptığı paylaşımda, depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diledi. Rinkevics, arama ve kurtarma çalışmalarının başarıyla sonuçlanması temennisinde de bulundu. MALEZYA alezya Başbakan Yardımcısı Wan Azizah Wan İsmail, yayımladığı açıklamasında depremden ötürü derin üzüntülerini belirterek, “Malezya halkı, bu zor zamanında Türkiye halkının yanındadır ve her türlü yardımı yapmaya hazırdır.” ifadesini kullandı. Depremde hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Wan Azizah, “Dualarımız yaralılar ve kurban yakınları içindir.” açıklamasında bulundu.




İRAN İran’ın resmi haber ajansı Tasnim’in geçtiği habere göre, İran Sağlık Bakanı Said Namaki, Türkiye’nin ihtiyaç duyması halinde ekiplerin Elazığ depremi sonrasında Türkiye’ye gönderilmesi için hazır ve teyakkuzda bekletildiğini ifade etti.

Sonraki Haber

Van’da askeri araç devrildi: 6’sı ağır 11 asker yaralı

Van’ın Başkale ilçesinde askeri aracın devrildiği kazada 11 asker yaralandı. Van’da Başkale’ye 60 kilometre uzaklıktaki …