Pazar , 19 Mayıs 2024

Korona Virüs Havadayken Yok Edecek Yöntem Türk Bilim İnsanları Tarafından Keşfedildi!





‘’Önemli Sonuçlar Elde Edildi’’
Parfümör Hüseyin Erdoğmuş, 1974 ODTÜ Kime Mühendisliği Bölümünü tamamlamasıyla birlikte çeşitli moleküeller üzerine çalıştığını belirtti. 1980 yılından itibaren Türkiye’de ilk sanayide kullanılan çeşitli kokuları ihraç eden bir formaya sahip. Çeşitli Ar – Ge yaptıklarını belirten güncel teknolojiyi aktif olarak kullanan Erdoğmuş şunları ekledi, ‘’Dünya genelindeki bu araştırmalarda oldukça yeni. Fakat Türkiye’de 30 yıllık bilgi birikimi söz konusu. Bu yüzden başarılı sonuçları elde edebileceğimizi düşünüyoruz.’’ diye ekledi.



İki bilim insanı elde ettikleri araştırmalar sayesinde korona virüsün ciğerlerdeki farklığını yıkacak moleküellere erişti. Bu çalışmaların net olarak kabul edilip edilmeyeceğini anlayabilmeleri için klinik araştırmaların gerçekleşmesi gerektiğini belirtti. Önümüzdeki günlerde çeşitli kurum ve kuruluşlarla görüşmelerinin olduğu da biliniyor. İki bilim insanın keşfettikleri moleküelin başarılı olması durumunda oldukça önemli bir üretim ortaya koyulacak.


Sonraki Haber

Belediye başkanı hayatını kaybetti

Belediye başkanı hayatını kaybetti Aksaray’ın 1984-1994 yılları arasında CHP’den belediye başkanlığı yapan ve şehre önemli …