Pazar , 19 Mayıs 2024

Manisa’daki Vestel fabrikasında korkutan iddia:





ZORUNLU OLMAYAN ÜRETİM DURDURULMALI” İşçilerin ücretli izne gönderilerek Covid-19 testi yapılması gerektiğini vurgulayan Seyhan şunları söyledi: * Öncelikli olarak zorunlu olmayan üretim durdurulmalıdır. Tüm işçiler ücretli izne gönderilmeli ve Covid-19 testi yapılmalıdır. * Ancak işçiler için tüm tedbirler alındıktan, fabrika dezenfekte edildikten sonra üretime tekrar devam edilmelidir. * Sadece yöneticilerin çalışma alanları değil, tüm üretim ve çalışma alanları dezenfekte edilmelidir. * Çalışma saatleri 8 saate düşürülmelidir. Beslenme ve mola hakları sağlanmalıdır. KADIN İŞÇİ YAŞADIKLARINI ANLATTI 4 yıldır Vestel’de çalışan Yeliz Kurt ise fabrikada yaşananları SÖZCÜ’ye anlattı. Coronanın Türkiye’de yayılmaya başladığı ilk günlerde fabrikada bir takım önlemlerin alındığını ancak 1 Haziran tarihinden itibaren başlayan normalleşme sürecinden sonra vaka sayılarında artış yaşandığını iddia eden Kurt şu ifadeleri kullandı:



* Yaşanan vaka artışı ile birlikte ölümlerde arkada arkaya duyulmaya başladı. Fabrika yönetiminin önlem aldık dedikleri şey işçinin çayını ve kahvesini içmesine engel olmak. * İstihkakı olan yemek hakkını 4 aydır ekmek arası olarak vermek ve bununla 12 saat çalışmaya mecbur etmek. Sağlık açısından düşünmek gerekir. * Corona virüsüyle mücadelenin en önemli şartlarından bir tanesi sağlık beslenmek ve dinlenmek. Ancak fabrikada doğru dürüst beslenmeden hiç aralıksız, bayram günleri de dahil günde 12 saat çalıştırılmaktayız. FOTO: SÖZCÜ “FABRİKADA 7 İŞÇİ CORONADAN HAYATINI KAYBETTİ” Fabrikada kendi çalıştığı bölümde 7 arkadaşının Covid-19 sebebiyle hayatını kaybettiğini öne süren fabrika işçisi Kurt şunları söyledi:



* Sosyal mesafeye fabrika içinde olabildiğince dikkat edilmeye çalışılsa da üretim alanlarına inip de kimse bakmıyor. Çünkü üretim alanlarında dip dibe çalışıyoruz. * Soyunma dolaplarında dip dibe giyiniyoruz. Ancak ne yazık ki fabrikada gerekli önlemler alınmıyor. * Benim çalıştığı tarafta 7 arkadaşımız virüs sebebiyle hayatını kaybetti diye biliyoruz. Biz arkadaşlarımızı tanıyoruz ve biliyoruz. Ölen arkadaşlarımızı tanıyoruz. ÖLEN 5 KİŞİNİN İSMİNİ AÇIKLADILAR Öte yandan fabrika çalışanları corona virüsünden hayatını kaybeden 7 kişiden 5’inin ismini açıkladı. Hayatını kaybeden işçilerin isimleri şu şekilde; “Ali Yılmaz, Taner Arı, Özkan Kocaağaoğlu, Mehmet Demir, Ömer Tatlıkalıp”

Sonraki Haber

Van’da askeri araç devrildi: 6’sı ağır 11 asker yaralı

Van’ın Başkale ilçesinde askeri aracın devrildiği kazada 11 asker yaralandı. Van’da Başkale’ye 60 kilometre uzaklıktaki …