Pazar , 19 Mayıs 2024

Türkiye denizlerde çok önemli bir savaş kabiliyeti kazanıyor: Mavi Vatan’a doğru güçlü adımlar atılıyor





Yerli/milli SİDA’lardan yapılan atışlar
Marlin’den Kuzgun-KY atışı son derece değerli. Nedenine gelmeden önce diğer SİDA’lardan yapılan bazı örnekleri de paylaşıyor Anıl Şahin. İlk olarak ULAQ SİDA tarafından CİRİT Lazer Güdümlü Füze atışı gerçekleştirilmiş. Ardından SALVO SİDA tarafından yine CİRİT Füzesi atışı yapılmış.





Marlin’de ise daha farklı bir atış var… Atılan füze, Türkiye’nin savunma sanayiindeki gözbebeği kurumlarından biri olan TÜBİTAK-SAGE imzalı Lazer Güdümlü Kuzgun-KY. Bu füze, CİRİT’e göre biraz daha uzun menzilli ve daha ağır bir harp başlığına sahip. Anıl Şahin bu durumu “Yani bir taraftan görev çeşitliliği artarken, bir taraftan da aynı görevde kullanılacak faydalı yük çeşitliliği de arttırılıyor” ifadelerini kullandı.





SİDA’ların harp sahasındaki varlığı neden önemli?
Marlin ve diğer platformların başarısı ortada… Ancak meseleyi daha iyi anlayabilmek adına ‘SİDA’lar neden önemli?’ sorusunu yöneltiyoruz Şahin, “SİDA’ların en büyük avantajı, tıpkı SİHA’lar gibi sarf edebilir bir platform olmaları. Yani kaybetsek de sorun değil. Çünkü içinde insan yok ve maliyet olarak da ucuz. Dolayısıyla sizin çeşitli sebeplerden ötürü hücumbot ya da korvet gibi herhangi bir insanlı yüzer unsurunuzu sevk etmek istemediğiniz bölgelere SİDA’ları rahatlıkla sevk edebileceksiniz. Sadece sevk etmekle kalmayıp, gerektiğinde SİDA’lar aracılığıyla angajman da gerçekleştirebileceksiniz.




Sonraki Haber

Van’da askeri araç devrildi: 6’sı ağır 11 asker yaralı

Van’ın Başkale ilçesinde askeri aracın devrildiği kazada 11 asker yaralandı. Van’da Başkale’ye 60 kilometre uzaklıktaki …