Cumartesi , 18 Mayıs 2024

Yürekleri burkan veda…





“ELİNİ ÖPEBİLME ŞANSINA ERİŞTİM”
Sunucu Kenan İmirzalıoğlu, “Ben en son kendisine programdan bir selam göndermiştim. Yıllar önce bir organizasyonda yan yana gelme şansımız oldu. Elini öpebilme şansına eriştim. Çocukluk kahramanımı karşımda görüp elini öpmemek mümkün değildi. Birbirimize karşı güzel bir muhabbetimiz vardı” dedi.





Törene katılan Burak Özçivit ise, “Hepimiz için çok önemli biriydi. Son görevimizi yapmaya geldik. Benim için onun yeri çok ayrı. En son ‘Kuruluş Osman’ da birlikte rol aldık. En zor süreçte bizim yanımızdaydı. Pandemi sürecinde o yaşta, o enerjisiyle kalktı geldi. Ekibi motive etti. Başımız sağ olsun” diye konuştu.
Kerem Alışık, “Çok önemli büyük bir sanatçıydı.





Hakikaten filmimiz koptu diyebilirim. Sokaklarda adı koşturduğumuz çocukluğumuz, içimizden bir parça koptu. Sıcak ekmek kokuları bıraktı gitti. Başımız sağ olsun milletçe. Mekanı cennet olsun” dedi. “ÜÇ NESİL ONU TANIR” Arkın’ı son yolculuğunda yalnız bırakmayan Nuri Alço, “Cüneyt abi Türk sineması deyince ilk akla gelecek isimlerden biri. Türk sineması onun sayesinde var. 3 nesil Cüneyt Arkın’ı tanır. Sinemayı sevdiren yegane insandır. Onu erken kaybettik. Yeri doldurulamayacak bir insandı. Kendi emekleriyle bir yere gelen bir insandı. Kendi mesleğini bıraktı.





Türk sineması varsa onun sayesinde var. Sinemayı gençlere çocuklara sevdiren tek insandı” dedi. 85 yaşında kalp durması sonucu h-ayatını kaybeden Cüneyt Arkın’ın c-nazesi bugün kaldırıldı. Cüneyt Arkın’ın eşi Betül Arkın, Teşvikiye Camii’ndeki törende ünlü sanatçının ta-butuna kapanıp kaldı. Betül Arkın’ı teselli eden oğulları Kaan ve Murat Arkın oldu. Cüneyt Arkın’ın tabutunun Türk bayrağına sarılı olması dikkat çekti.
Türkiye sinemasının aksiyon yıldızı Cüneyt Arkın’ın c-nazesi bugün Nişantaşı’ndaki Teşvikiye camiinden kaldırıldı. Ünlü aktörün c-naze programı AKM’deki anma ile başladı. Cüneyt Arkın’ın eşi Betül Arkın ve çocukları Kaan ve Murat Arkın hayatlarının en zor vedasını yaparken, gözler ilk eşinden olan k-ızı Filiz Canlı’yı aradı.





C-naze törenine bir çok ünlü isim katıldı. İşte hayli kalabalık olan c-naze töreninden yansıyanlar:
85 yaşında yaşamını yetiren Cüneyt Arkın’ın Türk Bayrağına sarılı c-nazesi sabah saatlerinde Zincirlikuyu Ga-silhanesi’nden alınarak tören yapılacak olan Atatürk Kültür Merkezi’ne getirildi.
Oğlunun sözleri dakikalarca ayakta alkışlandı: Murat Arkın AKM’deki törende yaptığı konuşmasında şunları söyledi; -“Bizim ailemiz güzel bir aile hem de çok güzel bir aile… Ama bugün sizlerin sayesinde şunu anladım bizim ailemiz sandığımızdan daha büyükmüş… Bugünü organize eden, emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Babam övülmeyi çok seven bir insan değildi. Bu tören ailesi için sizler için… Onu seven sayan milyonlar için. O hayatında hep ‘milletim’ dedi, ‘halkım’ dedi, ‘vatanım’ dedi ve şimdi cennete gitti biliyorum. Gerçekten böyle adamlar cenneti bile vatan yapacak adamlar.





“Çocuklarımın iyi insan olmasını istiyorum” Oğlu Kaan Polat Cüreklibatır şunları söyledi; -“Ailemiz çok güzel bir aile birbirini seven sayan ve kollayan bir aile… Büyüdük, evlendik, çocuklarımız oldu. Temelimiz bizi eğiten, bize öğretmen olan babamız… Aslında onunki o-lüm değil. o-lümle gelen o-lümsüzlük. Hayatı çok zor yaşamış ama dolu dolu yaşamış… Anneme hep şöyle derdi ‘Betül sen dünyaya yetecek kocaman bir merhametsin’, Murat’a ‘santranç oynarken beni yine yendin oğlum’ derdi. Bana gelince ‘ne güzel gözlerin var, dünyaya mavi mavi gülümsüyorsun’ derdi. Küçüktüm bir röportajında ‘çocuklarınızı nasıl yetiştiriyorsunuz’ diye sormuşlardı. Şu cevabı verdi:




Sonraki Haber

Belediye başkanı hayatını kaybetti

Belediye başkanı hayatını kaybetti Aksaray’ın 1984-1994 yılları arasında CHP’den belediye başkanlığı yapan ve şehre önemli …