Cumartesi , 18 Mayıs 2024

Yürekleri burkan veda…





Ben çocuklarımın mutlu olmasını, gülmesini ve iyi insan olmasını istiyorum. Çocuktum anlayamamıştım, iyi insan nedir? nasıl olunur? diye.
-Filmlerini izleye izleye iyi insan olmayı öğrendim. Mütevaziliği, iyilerin hep kazandığını, kötülerin kaybettiğini öğrendim. Son kitabının yazılarını bana yazdırmıştı, bütün bedeninin ruhunun bana geçtiğine inanıyorum. Bir makalede şöyle diyordu ‘hayatı yaşamak cesaret ister’. Yaşam cesaretinin ta kendisiydi o… Bize düşen de onun eserlerini yaşatmak, ben onun önünde sevgi ve saygıyla eğiliyorum. Bana öğrettikleri için teşekkür ediyorum.”





Yeşilcam’ın usta oyuncusu Cüneyt Arkın’ın naaşı törenin ardından c-naze namazının kılındığı Teşvikiye Camii’ne nakledildi. Camideki c-naze törenine y-oğun bir katılım oldu. Sanat camiasının ünlü isimlerinin yanından siyasetçiler de c-nazede yer aldı. Teşvikiye camiindeki törene katılanlar: Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya , Türkan Şoray, Mahmut Cevher, Nuri Alço, Burak Özçivit, Kerem Alışık, Tamer Yiğit, Serdar Gökhan Hayranları caminin dışına kadar taştı. Gözyaşlarını tutamayan eşi Betül Cüreklibatır’ını ise yakınları teselli etti.





C naze namazının kılınmasının ardından Arkın’ın tabutu kalabalık tarafından omuzlanarak araca taşındı. Binlerce kişi alkışlar ve “Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganları eşliğinde usta oyuncuyu son yolculuğuna uğurladı. Arkın c-nazesi defnedilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı’nda götürüldü. Hayranları caminin dışına kadar taştı. Gözyaşlarını tutamayan eşi Betül Cüreklibatır’ını ise yakınları teselli etti.
Cenaze namazının kılınmasının ardından Arkın’ın tabutu kalabalık tarafından omuzlanarak araca taşındı. Binlerce kişi alkışlar ve “Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganları eşliğinde usta oyuncuyu son yolculuğuna uğurladı. Arkın c-nazesi defnedilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı’nda götürüldü.





Türkan Şoray gözyaşlarına b-oğuldu Türkan Şoray çok sayıda filmde beraber rol aldığı Cüneyt Arkın’ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Cüneyt Arkın’ın tabutuna kapanan Şoray, gözyaşlarına b-oğuldu.
K-ızı c-naze törenine katıldı mı? Cüneyt Arkın’ın küçük yaşta bıraktığı ve yıllarca görüşmediği k-ızı Filiz Canlı’nın c-nazeye katılımı merak konusuydu. Filiz Canlı c-nazeye katılmadı.

Sonraki Haber

Belediye başkanı hayatını kaybetti

Belediye başkanı hayatını kaybetti Aksaray’ın 1984-1994 yılları arasında CHP’den belediye başkanlığı yapan ve şehre önemli …