Pazar , 19 Mayıs 2024

Alzheimer tedavisinde önemli adım: Hastalık için sonun başlangıcı mı?





Alzheimer, dünya nüfusunun giderek yaşlanması nedeniyle küresel bir Sağlık sorunu olarak kabul edilir hale geldi. Hastalık ülkelerin sağlık sistemleri üzerinde büyük bir yük oluşturuyor.





Alzheimer’ın önlenmesi ve tedavisine ilişkin pek çok çalışmanın olumsuz sonuçlanmasından sonra yeni bir ilaç dünyayı heyecanlandırdı. Zihinsel becerilerdeki yavaşlamayı yüzde 27 oranında yavaşlattığı bildirilen Lecanemab adlı bu ilaç, hastalar için yeni bir umut mu? Uzmanlar yanıtladı…

Lecanemab hastalığın ilerleyişini yavaşlattığı geniş çaplı araştırmalarla kanıtlanan ilk ilaç. Deneme sonuçları, hastalara iki haftada bir serum yoluyla verilen Lecanemab’ın zihinsel becerilerdeki yavaşlamayı yüzde 27 oranında yavaşlattığını doğruladı.





Yeni tedavi, Alzheimer hastalarının beyinlerde biriken amiloid adlı toksik bir proteini bulup temizliyor ve patolojik değişiklikleri tersine çeviriyor. Uzmanlar, bunun son 30 yılın en büyük atılımı olduğunu, Alzheimer için ‘sonun başlangıcını’ işaret ettiğini ve milyonlarca Alzheimer hastası için tedavi ihtimalinin gerçek olabileceğini belirtiyor.

Sonraki Haber

Van’da askeri araç devrildi: 6’sı ağır 11 asker yaralı

Van’ın Başkale ilçesinde askeri aracın devrildiği kazada 11 asker yaralandı. Van’da Başkale’ye 60 kilometre uzaklıktaki …