Cuma , 17 Mayıs 2024

Bütün dünya diken üstünde izledi! İstanbul’da çok önemli görüşmeler gerçekleşti





İŞGAL NASIL BAŞLADI?
Stabil bir biçimde devam eden süreç ise 2021 sonbaharında tepetaklak oldu. Ukrayna, açıkça NATO’ya girmek istediğini söylerken ve bu yönde başvuruda bulunurken Rusya, Ukrayna sınırında yığınak yapmaya, Belarus’la tatbikatlar gerçekleştirmeye başladı.





Tarihler 21 Şubat 2022’yi gösterdiğinde Rusya hükümeti, Rusya topraklarına geçmeye çalışan 5 Ukrayna askerini öldürdüğünü iddia etti. Ukrayna iddiaları reddederken aynı gün Rusya, LHC ve DHC’yi bağımsız devletler olarak tanıdığını açıkladı ve Rus birliklerinin bölgeye girmesini emretti.





Putin 24 Şubat’ta yayınlanan ve tüm dünyayı ekrana kitleyen açıklamasında Ukrayna’nın NATO’ya katılmasının Rusya’nın ulusal güvenliğini tehlikeye atacağını söylüyordu. Rusya’nın “özel askeri operasyon” ifadesini kullandığı kaotik işgal süreci bu açıklamayla başlayacaktı.





NELER YAŞANDI?
Başta ABD, AB ve Birleşik Krallık olmak üzere neredeyse tüm Batı Bloğu ülkeleri Rusya’yı kınarken ekonomik yaptırımlar hemen hayata geçirildi. Rusya, SWIFT sisteminden çıkarıldı, Rusların malvarlıkları ve hesapları donduruldu. Ancak bu izolasyon dahi savaşın yaklaşık 1 yıldır sürmesine engel olabilmiş değil.

Sonraki Haber

Emekli Maaşı Netleşti

Emekli Maaşı Netleşti SGK uzmanı ‘kesin’ diyerek açıkladı! En düşük emekli maaşında son rakam belli …