Cumartesi , 18 Mayıs 2024

Hızlı bir şekilde işe dönüş için çalışacaklara prim desteği yolda !





Yeni istihdam paketinde işsizlik ödeneği ile ilgili açıklamalarda bulunuldu.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının öncülüğünde yapılan Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ilgili görüşmede hazırlanan yeni istihdam paketi sunuldu. Yeni istihdam paketinde işsizlik ödeneği ile ilgili açıklamalarda bulunuldu. İşsizlik ödeneği alınırken 3 ay içerisinde istihdam arasına katılırsanız, istihdam boyunca sigorta primleri işsiz kaldıkları süre boyunca devlet tarafından ödenecektir. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada : “Böylece vatandaşlarımız arasından işsizlik ödeneğinden yararlanacak kişilerin işsiz kaldıkları vakit boyunca süreleri azaltacak ve aynı zamanda eski iç güçlerine daha çabuk dönmeleri için teşvik edici seçenekler sunulacak. “süre azaltılacak ve iş gücüne daha çabuk geri dönmeleri teşvik edilecek.” Açıklamalarında bulundu.



Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı olan Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamalarda kesin ve net açıklamalarını yaptı. Yakın zamanda yayınlanacak olan istihdam paketinde yer alan detaylı bilgilerle yakın zamanda hızlı işe dönüş desteği kapsamı altında vatandaşlara hizmet sunacağını duyurdu. 3 ay içerisinde istihdama katılanların sigorta kapsamı altında primlerinin devlet kapsamında yatacağını dile getirdi. Bunun için işsiz olmaları şartı belirlendi.

Sonraki Haber

Belediye başkanı hayatını kaybetti

Belediye başkanı hayatını kaybetti Aksaray’ın 1984-1994 yılları arasında CHP’den belediye başkanlığı yapan ve şehre önemli …